FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Financijski skandal u Britanskoj koalicijskoj vladi

objavljeno:

31. 05. 2010.

autor:David Laws, drugi čovjek britanskog ministarstva financija, podnio je ostavku nakon što se saznalo da je prekršio zakon o zastupničkim naknadama iz 2006. Naime, u spomenutom zakonu stoji da je zabranjeno iznajmljivati stambene prostore u kojima borave zastupnici od supružnika ili partnera (što je po britanskom zakonu isti status), a David je od 2004-2007 mjesečno između 700 i 950 funti plaćao najam za prostor u Kenningtonu koji je u vlasništvu njegovog dugogodišnjeg partnera Jamesa Lundiea. Kasnije je, nakon što je Lundie prodao tu kuću i kupio drugu, Laws je u njoj plaćao rentu 920 funti do rujna 2009.

Navedeni zakon je donesen da bi se spriječilo korištenje javnih novaca u privatnu korist. David je tijekom javne isprike izjavio da mu nije namjera bila prevariti državu ili se na bilo koji drugi način okoristiti tim novcima, već je htio sačuvati privatnost svoje devetogodišnje veze i zadržati ju izvan medija. Također je rekao da će cijeli potrošeni iznos, oko €50.000, vratiti u cijelosti. Za njihovu vezu nisu znale ni obitelji ni prijatelji tijekom svih devet godina.

povezane vijesti

Ovo je izašlo u javnost 28.05. u Daily Telegraphu, godinu dana nakon cijelog niza zastupničkih financijskih skandala koji su potresli Britansku vladu. Neki od zastupnika koji su financijski prevarili državu i porezne obveznike još čekaju kriminalističku istragu.

 

Foto: telegraph.co.uk


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike