FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Ovaj tjedan otvorene dvije izložbe – pogledajte fotogaleriju!

objavljeno:

24. 11. 2011.
Ovaj tjedan otvorene dvije izložbe – pogledajte fotogaleriju!

Likovno intenzivan tjedan započeo je otvorenjem izložbe Angel: Transformation, a nastavio se jučer u galeriji VN, gdje je otvorena izložba Helene Janečić!

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU S IZLOŽBI!

U prostorijama udruge Društvo Zebra u ponedjeljak se još jednom u metropoli otvarila izložba ‘Transformacije: Angel’ autora Damiana Nenadića nastala u suradnji s Queer Zagrebom koji predstavlja posljednji dio projekta ‘Neizgovorene predaje’. Glavni je motiv izložbe lik Angel, koja je prošla proces promjene spola, a 28 naizmjeničnih fotografija prikazuju kako trenutke glamura tako i one intimnosti u kućnoj atmosferi s njenim partnerom.

Horny Dyke zavladala je prostorima galerije VN jučer u večernjim satima – multimedijalnim utjelovljenjima. Uz strip-album, u izgradnji cjelovitoga vizualnog doživljaja rodno ambivalentne superjunakinje, tu je i videoigra koja animira njezine superjunačke navike i ciljeve. Na taj način, iako odavno autana kao lezbijka  (i to napaljena), junakinja ima svojevrstan coming out iz okvira stripa, te kroz slikovni prikaz srednjovjekovne verzije upotpunjuje komunikaciju između medija stripa i slikarstva.

Pogledajte galeriju i, ako još niste – navratite do izložbi koje još uvijek traju!


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:Anketa

Za koga ćete glasati na Izborima 2011.?

pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija