- Queer.hr - http://queer.hr -

Shit of the week (TM by Feral Tribune)

Posted By Kalimero On November 23, 2011 @ 10:32 am In Domaća,Politika | No Comments

Tek su krenula predizborna prešetavanja od nemila do nedraga diljem Lijepe naše (iako će neki vjerojatno i u susjedstvo), a već smo dobili neke kandidate za najnebulozniji predizborni izvaljotak, što verbalni, što koalicijski.

Šteta što je Feral nasilno upokojen, imali bi o čemu pisati.

Kosor: ‘Nećemo dozvoliti da se vjeronauk izbaci iz škola’

Umjesto da na predizbornim skupovima prezentira okupljenom ‘mnoštvu’ i nazočnim medijima koji je to njihov program pomoću kojega misle pokrenuti zemlju da bi država koja je pod njihovim patronatom opljačkana, opustošena i prodana, došla ‘na put prema putu’ izlaska iz krize, govornici ‘plavih’ bave se svim i svačim, samo ne ekonomskim programom. Ničim izazvana, premijerka je na improviziranoj pozornici ispred slastičarnice, pred par desetaka nazočnih odlučnim glasom podviknula da oni neće dozvoliti izbacivanje vjeronauka iz škola.

O koristi i posljedicama vjeronauka u školama govori i svježi slučaj vjeroučiteljice o.š. ‘Šimuna Kožičića’ iz Zadra, Donate Gravić (zvana i Seka, kažu mediji), koja je zbog ‘nepotrebnosti’ prekrižila ilustraciju Plavog telefona u udžbenicima za katolički nauk trećih razreda osnovne škole. Naime, dotična je samoinicijativno zaključila da je to nepotrebno, jer nema problematičnu djecu. Vjerojatno živi u nekom paralelnom svemiru kada nije svjesna zabrinjavajućeg porasta maloljetničkog nasilja u školama, ili misli da je plavi telefon samo za djecu koju roditelji tuku. Samo vi gospođo Kosor čuvajte takve prosvjetne veleumove, kao da nam djeca nisu dovoljno zatupljena kojekakvim celebrity emisijama i sličnim čobanlucima, pa ih još i u školi moramo zatupljivati životnim stavovima nekvalificiranih kvaziučitelja koji su dobili posao po podobnosti a ne po kvalifikacijama.

Drugi predizborni slogan, koji ponavlja još i od prije službene objave kampanje tijekom otvaranja berbe jabuka i knjižnica koje ne rade, jest povratak Tuđmanovom HDZ-u, što je i dokazala uvrštavanjem Miroslava Tuđmana na izbornu listu HDZ-a. Osoba koja je USKOK prozvala najvećim neprijateljem HDZ-a, a prije par dana indirektno i Sinišu Glavaševića ‘glasnogovornikom’ KOS-a, ne može ništa dobroga donijeti stranci koja je ionako loše kotira i bez tih apsurdnih ispada. Netko bi pomislio da gospođa Kosor svojim postupcima, izjavama i koaliranjima namjerno želi uništiti HDZ, jer im podrška svakim danom pada sve niže. Ako nastave tim tempom, možda niti ne pređu izborni prag.

Friščić: ‘Ne gej brakovima’

Nakon osam godina tijekom kojih su dizanjem ručica bili poslušni ‘mali od kužine’ vladajućoj stranci, HSS se na ove izbore odlučio izaći samostalno. To uključuje i samostalni predizborni program. U kojem nema ama baš ništa korisno za izvlačene zemlje iz krize. Rekli su da će program detaljnije objasniti tijekom predizbornih skupova. A kad tamo ništa. Tj. ipak nešto. Saznali smo da su protiv gej brakova, jer im je na prvom mjestu obitelj. Isključivo katolička obitelj. Jer za njih drugačiji vid obitelji ne postoji. To je jako bitan čimbenik koji će pomoći izlasku iz krize. Zabrana gej brakova. Što se može vidjeti i na primjeru Njemačke koja je spasila eurozonu. Ups, krivo. Oni imaju izjednačena prava gej partnerstva s bračnim pravima. Josipe F: Epic fail.

Još su rekli da budućnost zemlje vide u proizvodnji hrane, prerađivačkoj industriji i turizmu. OK, ajmo po redu. Za proizvodnju hrane vjerojatno bi se trebali pobrinuti poljoprivrednici. Isti oni koji se zbog siromaštva i prevara vlade, u kojoj je i HSS poslušno sjedio osam godina, periodički mogu vidjeti kako traktorima blokiraju prometnice ili istima idu na ‘hodočašće’ u Zagreb. Dakle, osam godina nisu bili u stanju napraviti ništa za njih, ali u njima vide budućnost. Do sad nisu, no sad će odjednom napraviti nešto za njih. Ali samo ako ih se opet stavi u Sabor. Kako ne umrijeti od smijeha.

Prerađivačka industrija. Hrvatska je industrijski uništena zemlja. Svaki vid industrije pomogao bi u smanjenju broja nezaposlenih, ali tu postoji jedna caka. HSS vidi budućnost u industriji, ali ne nude niti naznake ideje kako i otkud bi omogućili osnovu za toliko potrebnu financijsku injekciju sustavno upropaštenoj industriji lopovskom privatizacijom. Turizam je toliko isfucana predizborna tema da je potpuno nepotrebno o tome i govoriti. Kao i o njihovom ministru, koji nakon stupanja na dužnost nije znao navesti niti jedan jadranski hotel, ali zna uspješnu turističku sezonu, koja je uspjela samo zbog nereda diljem sredozemlja a turisti su htjeli na more, staviti kao svoj plus.

Stranka čiji je stav ‘Ne gej brakovima’ jedino što je medijima bilo zanimljivo iz svih njihovih predizbornih izlaganja, ne može nikako izvući ovu zemlju iz krize, a sigurno neće biti, kako nadobudno misle, bitan čimbenik u novoj Vladi s jednim do dva saborska mandata, koliko im sve ankete predviđaju.

Da ne zaboravim zjenicu oka starog Josipa, nevinu udavaču Marijanu Petir (sigurno je nevina jer podržava slogan ‘nema seksa prije braka’). Naime, dotična je nakon što je njena stranka na kampanju stranke, unaprijed osuđenu na izborni debakl, u jednom danu potrošila skoro 500.000 kuna, rekla da je novac za osiguranje Povorke ponosa mogao biti bolje utrošen na izgradnju vrtića. Gospodična Petir, a nije li stranka bez realne saborske perspektive, te silne stotine tisuća kuna, koliko će do kraja kampanje biti od strane iste bačeno u vjetar, mogla dati za izgradnju nekoliko vrtića, pa primjerom pokazati koliko vam je stalo do hrvatskog boljitka i hrvatske nejači, i možda time dobiti dovoljno simpatija javnosti za ući u Sabor s bar jednim mandatom više? Ne? To sam si i mislio.

Znate, ima jedna velika razlika između  suludo skupe kampanje stranke koja je na zalazu u bankrotiranoj državi i povorke kojom se ukazuje na karikaturnu zaostalost određenih slojeva vlastodržaca zbog koje mnogi ne mogu ostvariti normalna ljudska prava. Razlika je u tome da kampanja HSS-a ne vodi nikud, niti stranku (ako niste nečiji privjesak, niste politički niti društveno bitni) niti građane, dok Povorka ponosa vodi u civiliziranije društvo. Na kraju krajeva, povorka je, unatoč maloumnicima zbog kojih i trebaju kordoni policije, jeftinija i nije bazirana na govorenju neistina. Gospodična Petir, ljubav je ljubav, ne pljesnivo-ofucana politička platforma.

HSP dr. Ante Starčević-HČSP-H-RAST: Ružo, čemu?

O Ruži Tomašić kao političkom čimbeniku, ma koliko se s njom ne slagali u nekim političko-životnim stavovima, ne može se reći ništa loše. Za sada. Žena je legalist i to je na našoj gnjiloj političkoj sceni za svaku pohvalu. No o njenim se koalicijskim partnerima itekako može. Recimo HČSP. Nakon spriječenog linča tijekom splitske Parade ponosa (na kojeg je indirektno pozivala i mladež te stranke na Facebooku), Luka Podrug, predsjednik tamošnjeg ogranka te stranke, povike ‘ubij, ubij pedera’ stavio je u kontekst verbalnog delikta. Da su pederi i lezbe za njih ‘defektni’, to sam znao. Ali stranka koja poziv na ubojstvo izjednačuje s verbalnim deliktom nema što tražiti u Hrvatskom Saboru. Niti u politici neke civilizirane države. Koliko takva politika ne prolazi u javnosti, govori izjava Josipa Miljaka na istoj presici, 2.7. ove godine, kada je obznanio namjeru koaliranja svih desnih stranaka, jer ‘samo tako mogu ući u Sabor’. Napokon se pokazalo da nije njima do Hrvatske nego do ulaska u Sabor.

Još jedan pokazatelj ‘ozbiljnosti’ iste stranke je i ‘intervju’ s bivšom misicom u ‘Hrvatskom listu’, koji je očito napravljen samo za ublažavanje štete njenih ranijih izjava, a kojim se oni ponose. Da je bar neka bitna osoba, pa ajde. Ali bivša misica za koju nitko nije do njenog biserenja čuo niti je ikome ičim bila bitna… S obzirom na slabu čitanost navedene tiskovine i visoku gledanost trash emisije u kojoj je dotična prosula ‘pamet’, još jedan očiti čisti promašaj.

Intervju je osmišljen tako da se bivša misica nečega raspriča o svom uživanju u muzičkom izričaju Marka Perkovića, da je turbohipermegadomoljupka, te ista takva kršćanka (iako je sise stavljala na izvol’te na sve i jednoj fotografiji), te da se učlanila u HČSP jer su ‘najbliži njenim stavovima i načinu razmišljanja’.

Zašto se zaista učlanila u HČSP imali smo prilike čuti direktno iz njenih usta, tijekom intervjua u Red Carpetu, bez prijašnjeg imputa što i kako reći, kada je iskreno izjavila da nema pojma koja je politička platforma HČSP-a i da se učlanila isključivo iz koristi. Dobro, homofobija i zatucani pretprošlostoljetni životni nazori su im zajednički, ali ostatak navodnog ‘intervjua’ je LOL.

H-RAST je u svemu ovome jedini dobitnik. Bez koaliranja ne bi imao niti najmanje šanse preživljavanja tj. približavanja Saboru, a kamoli ulasku u njega. Stranci koja je od svojeg postanka potpuno nebitna na političkoj sceni, upala je sjekira u med. Jer Ruža Tomašić će sigurno prijeći izborni prag, a što nas čeka ako H-RAST nekom ludom (ne)srećom uđe u Sabor, pokazuje i to da im je nositelj u III izbornoj jedinici predsjednik GROZD-a Ladislav Iličić. Ako se sjećate, to je onaj muzičar koji je nažvrljao apsurdan zaostali program seksualne edukacije ‘TeenStar’ (neš’ mi Hrvatine, čak niti program ne naziva hrvatskim imenom). Siguran sam da bi HSP dr. Ante Starčević pod vodstvom Ruže Tomašić, da se nije išla petljati s marginalcima, dobio puno veću podršku na izborima.

Gledajući ankete i čime se bave desno i tradicionalistički orijentirane stranke dok su država i narod zbog demokršćana na koljenima, izgleda da nam po prvi put u hrvatskoj povijesti ne gine većinska vlada lijevog centra i ljevice. Da bi riječ rekao.


Article printed from Queer.hr: http://queer.hr

URL to article: http://queer.hr/14284/shit-of-the-week-tm-by-feral-tribune/

URLs in this post:

[1] Guten Abend aus Düsseldorf…: http://queer.hr/5154/guten-abend-aus-dusseldorf/

[2] BB vs LGBT: http://queer.hr/5519/bb-vs-lgbt/

[3] Šablonizirano, s pomične trake.: http://queer.hr/5974/sablonizirano-s-pomicne-trake/

[4] Da li nas uvijek baš sve zanima?: http://queer.hr/6778/da-li-nas-uvijek-bas-sve-zanima/

[5] Najhrvatskiji tjedan u godini: http://queer.hr/7373/najhrvatskiji-tjedan-u-godini/

[6] Biti netko drugi online: http://queer.hr/8164/biti-netko-drugi-online/

[7] Totalna reciklaža – a gdje ste bili ljetos?: http://queer.hr/8792/totalna-reciklaza-%e2%80%93-a-gdje-ste-bili-ljetos/

[8] Vlada u hladovini: http://queer.hr/9219/vlada-u-hladovini/

[9] Dajmo im da grade: http://queer.hr/9584/dajmo-im-da-grade/

[10] Cimer, rodbina, ili cimefraj. Kako god, nešto neće štimati.: http://queer.hr/9832/cimer-rodbina-ili-cimefraj-kako-god-nesto-nece-stimati/

[11] Svako selo svoju feštu ima: http://queer.hr/10084/svako-selu-svoju-festu-ima/

[12] Moja kuna, moja kuna, moja izmužena kuna: http://queer.hr/10237/moja-kuna-moja-kuna-moja-izmuzena-kuna/

[13] Sapun-tetke: http://queer.hr/10412/sapun-tetke/

[14] Faktor X Jacquesa Houdeka: http://queer.hr/11516/faktor-x-jacquesa-houdeka/

[15] Što nam novoga nudi TV: http://queer.hr/11754/sto-nam-novoga-nudi-tv/

[16] I ovce i novce? Neće ići.: http://queer.hr/12296/i-ovce-i-novce-nece-ici/

[17] Sluzi biserne: http://queer.hr/12592/sluzi-biserne/

[18] Viva la bulgaria diva: http://queer.hr/12871/viva-la-bulgaria-diva/

[19] Noć vještica za zvijezde vodilje: http://queer.hr/13140/noc-vjestica-za-zvijezde-vodilje/

[20] Let the games begin: http://queer.hr/13454/let-the-games-begin/

[21] Vidi se da je kriza: http://queer.hr/13640/vidi-se-da-je-kriza/

[22] A plitko ukorijenjene sklonosti?: http://queer.hr/13995/a-plitko-ukorijenjene-sklonosti/

[23] Shit of the week vol.2: http://queer.hr/14537/shit-of-the-week-vol-2/

[24] Što NE pokloniti: http://queer.hr/15036/sto-ne-pokloniti/

[25] Što NE raditi pred Novu: http://queer.hr/15307/sto-ne-raditi-pred-novu/

[26] Kršite li marljivo?: http://queer.hr/15970/krsite-li-marljivo/

[27] (Možda napokon) Čarobna večer za Eurovision fanove: http://queer.hr/16337/16337/

[28] Glazbeni bogohulnici: http://queer.hr/16614/glazbeni-bogohulnici/

[29] Super Bowl XLVI goes gay: http://queer.hr/16806/super-bowl-xlvi-goes-gay/

[30] Oproštaj. Otkaz. Ostavka.: http://queer.hr/31513/oprostaj-otkaz-ostavka/

[31] Brojanje krvnih zrnaca i ino biserje: http://queer.hr/31680/krvnazrnca/

Copyright © 2011 Queer.hr. All rights reserved.