FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Sve što imate za reći političarima – objavit ćemo na MSU-u!

objavljeno:

22. 11. 2011.
Sve što imate za reći političarima – objavit ćemo na MSU-u!

Društveno sučelje ‘Babel’, umjetnički servis za širu zajednicu, će od 23. studenoga do 3. prosinca 2011. (dakle, dan prije predizborne šutnje) omogućiti zagrebačkim građanima da medijsko pročelje Muzeja suvremene umjetnosti upotrijebe kao medij/plakat za izražavanje namjera, strategija, volje, neslaganja, želja i onoga što ne toleriraju u svome gradu, kao i da postave aktualna politička pitanja.

Ova inicijativa pojavljuje se u upravo prikladnom trenutku, za vrijeme predizborne kampanje, a Queer.hr u suradnji s projektom Babel kao realizatorom projekta poziva sve gejeve, lezbijke, transrodne, transseksualne, biseksualne, interseksualne, kvir i sve ostale da iskoriste ovaj medij kako biste i vi mogli jasno i glasno izraziti što od nove Vlade očekujete po pitanju LGBTIQ prava u narednim godinama.

„Želim se vjenčati sa svojom istospolnom partnericom“, „Želim moći posvojiti dijete svog partnera“, „Želim moći posjetiti svoju djevojku u bolnici“, „Ne želim dobiti otkaz zato što sam gej“samo su neke od potencijalnih poruka i za LGBTIQ zajednicu bitnih a još uvijek neostvarenih pitanja koje i vi, svojim riječima, možete glasno izreći putem pročelja Muzeja suvremene umjetnosti.

Svoje zahtjeve, želje i poruke dužine do 150 znakova šaljite na mail [email protected] sa subjectom „Želim da se i moj glas čuje“; anonimno ili autano.

Primjer izjave:

“Dvije mame su obitelj našoj Tei!”
Ana&[email protected]

Ovim se projektom želi potaknuti građanstvo na “prisvajanje” muzejske medijske fasade u svrhu izražavanja pa i propitivanja političkih, društvenih, ekonomskih i vjerskih stajališta te tako postati javni i svima vidljiv blog. Njegov autor Francesco Jodice živi i radi u Milanu a svome radu bavi se analizom novih odnosa što se stvaraju između društvenog ponašanja i urbanog okruženja na različitim zemljopisnim dužinama i širinama.

Neka se i vaš glas čuje i vidi na pročelju MSU-a!


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike