FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

HSS-ova kampanja homofobije

objavljeno:

21. 11. 2011.
HSS-ova kampanja homofobije

U predizbornu utrku uključio se i HSS. Stranka koja je u posljednja dva mandata koalirajući s vladajućima izdala i vlastito biračko tijelo i ovaj put je u centar svojih obraćanja stavila diskriminaciju i konzervatizam; čime bez konkretnog programa svojom propagandom pariraju samo glasačima HČSP-a i njihovoj novoj uzdanici Katarini Banić.

Tako je u intervjuu za online izdanje Večernjeg lista Marijana Petir izjavila kako LGBT zajednica nije diskriminirana jer su njihova prava regulirana zakonom iz 2003. godine. Nemogućnost sklapanja braka i posvojenje djece je za nju sasvim razumljivo i prirodno a novce za osiguranje Pridea radije bi potrošila na izgradnju kakvog dječjeg vrtića. S obzirom na eskaladu nasilja u neadekvatno organiziranom osiguranju u Splitu, možda bi trebalo s gradskom upravom provjeriti je li tamo niknuo kakav novi vrtić ili se samo konačno izgradila pristupna cesta do gradonačelnikova hotela.

Nedvosmislen je bio i šef stranke Josip Frišćić koji je Tportalu istaknuo kako ga napadaju zbog toga što je prva točka njihovih programa obitelj. U nedostatku kvalitetnog programa, a i inicijative posljednjih godina na vlasti, razvitka sela i privrede – ovakve populističke eskapade uistinu malo koga mogu nagovoriti na glas HSS-u. Analitičari im, naime, predviđaju svega dva zastupnička mjesta!


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike