FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Žensko glasovlje, klapa 4

objavljeno:

13. 09. 2010.

autor:Vox Feminae festival – mjesto umjetnički odvažnih glasova

Nema odmora – nakon ovog burnog vikenda dolazi već sljedeći događaj na community kalendaru – Vox feminae festival se po četvrti put održava u gradu, od 16. do 19. rujna.

Na programu u Mediki nalazi se pregršt zanimljive glazbe, diskusija i radionica, a posebnu pozornost su organizatorice ove godine posvetile filmskom programu.

Festival po prvi puta ima međunarodni natjecateljski filmski program čiji su fokus filmovi koji istražuju aspekte rodnih uloga, ravnopravnosti i identiteta. Bilo se prijavilo se preko 250 filmova od kojih je selekciju prošlo njih 48 iz 19 različitih zemalja, od kojih će gotovo svi premijerno biti prikazani u Hrvatskoj, a publika će odlučiti o novčanoj nagradi za najbolji film festivala.

Tibetanske redovnice, seksualna pomagala i  – nebeska stvorenja

Zanimljivo je da su svi dugometražni filmovi u selekciji dokumentarne forme, a njihove teme zaista su raznolike i kreću se od tibetanskih redovnica, preko seks igračaka u Švicarskoj do filmova koji nas pobliže upoznaju sa poznatim svjetskim umjetnicama. Tako će publika moći vidjeti filmove o nadasve inspirirajućim ženama: o škotskoj slikarici Margaret Mellis, o jednoj od najznačajnijih austrijskih suvremenih pjesnikinja Friederike Mayröcker, kao i o Anne Perry, spisateljici sa preko 25 milijuna prodanih romana, čiji najkontroverzniji dio života je ekranizirao Peter Jackson u filmu ‘Nebeska stvorenja’.

 


A uvečer – zabava

Večernji glazbeni program donosi presjek  hrvatskih autorica različitih glazbenih žanrova, pa je tako petak rezerviran za hip hop, reggae i dancehall, kad kao zvjezda večeri nastupa Diyala, koja odnedavno nastupa u proširenoj verziji.

 

…a subota počinje s Kelly Zullo a nastavlja s najboljom novom hrvatskom kantautoricom Ninom Romić, te u žešćim rock i elektro ritmovima s bendom Žen i DJ duom Miće Mace iz Rijeke:

 

Više o programu pratite na Queer.hr-u!


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike