FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Kampanja protiv bullyinga trese Nizozemsku

objavljeno:

14. 11. 2011.
Kampanja protiv bullyinga trese Nizozemsku

Ured dječjeg pravobranitelja u Nizozemskoj formalni je nositelj nove anti-homofobne kampanje u ovoj sjeverno-europskoj zemlji koja je mnogima uzor po pitanju LGBTIQ prava. Da ni u Nizozemskoj gejevima i lezbijkama ne teku med i mlijeko, već postoji čitav niz problema s kojima se zajednica suočava, posve je jasno iz novog projekta koji je ponikao ni manje ni više već organa državnog aparata.

U seriji od četiri videa i dva vizuala priče o zlostavljanju u školi iznose četiri LGBT učenika, osobe iz stvarnog života koji su opisano zlostavljanje uistinu prošli. Upravo je zbog toga kampanja podigla veliku medijsku prašinu, tim više što direktno prst krivnje stavlja i na drugi državni mehanizam a to je obrazovanje, odnosno učitelje koji su ignorirali bullying koji se događao pred njihovim očima!

Redateljica spotova je poznata Nizozemka Anne de Clercq koja je ujedno imala svoje prste u produkciji i scenarijima spotova. Internacionalni video možete pogledati u tekstu niže, a ostale na službenim stranicama kampanje.

Radi se svakako o jednoj od tematski najprogresivnijih kampanja protiv homofobije na koje smo do sada naišli, a posebna pohvala ide učesnicima/učenicima koji su strahovite detalje zlostavljanja opisali riječ do riječ.

Ured dječjeg pravobranitelja u Nizozemskoj od gledatelja traži svega klik na share kako bi se glasovi ove djece, i brojnih drugih zlostavljanih, čuli.

Podsjetimo, odgovornost za bullying LGBTIQ učenika od strane profesora koji zlostavljanje ignoriraju predviđaju i novi zakoni u američkoj saveznoj državi New Jersey o čemu smo već prije pisali (klik).


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike