FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Nema mjesta za gejeve na fakultetu!

objavljeno:

1. 11. 2011.
Nema mjesta za gejeve na fakultetu!

autor:Odbor američkog kršćanskog fakulteta Shorter (na slici) iz države Georgije smislio je novo homofobno pravilo kako bi osigurali “čistoću” svojih zaposlenika. Naime, svih 200 zaposlenih morati će potpisati kako nisu skloni istome spolu.

Ovaj potez poslodavaca je, što je najgore, legalan  pošto se sveučilište financira iz privatnih donacija te imaju pravo tražiti od svojih zaposlenika da potpišu takozvanu Izjavu o osobnom stilu života. Ako itko od zaposlenika odbije staviti svoj potpis kojim potvrđuje da je strejt, suočava se s otkazom. No, nije seksualna orijentacija jedina točka Izjave. Izjava se dotakla i predbračnih spolnih odnosa, konzumiranja alkohola kao i preljuba te su se potpisnici obvezali kako se neće baviti takvim aktivnostima.

Potpisivanje Izjave je za sve nove, ali i stare zaposlene obavezno, a Don Dowles, predsjednik fakulteta, izjavio je: “Mislim da svatko tko živi život koji je van onoga što je Biblija rekla, a i Odbor zabranio, pa uključujući predsjednika, neće moći nastaviti raditi na fakultetu. Sve što je izvan Biblije ne prihvaćamo i imamo pravo zaposliti samo kršćane ako tako želimo.”

Potpisivanjem dokumenta, zaposlenici se slažu kako će odbaciti “sve seksualne aktivnosti koje nisu uključujući s Biblijom, uključujući, ali ne ograničavajući se na predbračni seks, preljub i homoseksualnost”, naveo je Dowles.

Joe Frank Harris Jr., nače predsjednik Nadzornog odbora fakulteta naveo je kako je ova Izjava bila potvrđena od strane Odbora te da je potrebno da fakultet i osoblje fakulteta razumiju svoju “zadaću fakulteta, razumijeti da su oni škola kršćanske baštine te institucija kršćanstva u Georgiji”. Također napomenuo je kako zaposlenici moraju shvatiti u kakvom okruženju rade te da moraju biti vjerni pravilima koja to okruženje ima.

Ova Izjava unijela je nervozu među neke od liberalnijih zaposlenika koji se boje kako bi se mogli naći na meti lažnih osuda ostalih konzervativnijih zaposlenika kako bi ih diskreditirali i optužili iz inata da su, baš radi svojih liberalnijih stavova, pripadnici LGBT manjine.

Jedan od zaposlenika izjavio je:  ”Sada ćemo živjeti u strahu da će netko tko nas ne voli osobno ili netko tko je imao loš dan će podnijeti izvješće da smo pili ili da se sumnja da smo gej.” Odbor smatra da su donijeli odličnu odluku pošto se pridržavaju politike koju imaju ostali krščanski fakulteti, no zbog činjenice da su financirani od strane države, ne mogu donijeti pravila za svoje zaposlenike kako su napravili na fakultetu Shorter.

Još jednom pokazano je kako je u Americi sve moguće, inače zemlji slobodnih ljudi, koja uz sve razrađene zakone ipak ima ogromne zakonske rupe koje dopuštaju da se na neki način u potpunosti ograniče ljudske slobode. Tako će svaki  zaposlenik na ovom fakultetu, čim se primi prva pritužba da je prekršio potpisanu izjavu, instatno dobiti otkaz. Nažalost, u Izjavi nisu navedene sve stvari koje Biblija brani, a popis je zbilja poduži.

I ne zaboravite, slogan fakulteta Shorter je ni manje ni više nego: “Transformirajmo živote kroz Krista!”


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

Kalimero
Trešmašina


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija
Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop