Uskoro kreće snimanje ‘Parade’

U koprodukciji nekoliko zemalja bivše Jugoslavije nastaje srpski igrani film o Prideu, naziva ‘Parada’ u režiji Srđana Dragojevića, redatelja hit srpskih filmova posljednih godina.


U pretprodukcijsku fazu nedavno je ušao film ‘Parada’ srbijanskog redatelja Srđana Dragojevića koji nastaje u koprodukciji Njemačke, BiH, Slovenije, Hrvatske i Mađarske a snimati će se na lokacijama u Sloveniji i Hrvatskoj te dijelom u Srbiji; prenosi Gayecho. Budžet filma iznosi 1,2 milijuna eura a novčanu potporu je dobio i od Filmskog saveza Srbije.

Priča prati grupu gay aktivista, koja odbijena od policije i nemoćna da organizira Pride u Beogradu odluči angažirati kriminalce iz bivše Jugoslavije da ih štite. Jedan od glavnih junaka, Radmilo, kako bi pomogao svom partneru Mirku da organizira Pride mora zaposliti homofoba Limuna, ratnog veterana i vlasnika sigurnosne agencije. Gay par tumačit će hrvatski glumci Goran Navojec i Dejan Aćimović, Limuna Nikola Kojo a ulogu je dobio i srbijanski glumački veteran Bata Živojinović.

Nesumnjivo da su producenti i redatelj inspiraciju našli upravo u prošlogodišnjem otkazivanju Beograd Pridea zbog visokog stupnja rizika. „Parada je priča o tome što je sve čovjek spreman učiniti za ljubav osobe koju voli, nebitno radi li se o ženi ili muškarcu. To je film o toleranciji, razumijevanju i mogućnosti da različiti ljudi postanu prijatelji bez obzira na seksualnu, nacionalnu ili vjersku pripadnost. Prema tome, radi se o mnogo više od filma o ga paradi“, izjavio je nedavno redatelj Dragojević.

Srđan Dragojević je redatelj mnogih srpskih hitova kao što su ‘Lepa sela lepo gore’, ‘Rane’, ‘Mi nismo anđeli’ te ‘Sveti Georgije ubiva aždahu’.

Foto: blic.rs
Posted on August 24, 2010

Leave a comment

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

Tweet
Buffer

Switch to our desktop site