FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Chaz Bono eliminiran iz “Plesa sa zvijezdama”

objavljeno:

28. 10. 2011.
Chaz Bono eliminiran iz “Plesa sa zvijezdama”

autor:Chaz Bono i Lacey Schwimmer eliminirani su iz emisije “Ples sa zvijezdama”, a iako su dobili prilično loše komentare sudaca na svoju izvedbu, Chaz je istaknuo kako nije otišao iz showa ogorčen ili ljut.

U emisiji koja je bila emitirana u ponedjeljak Chaz i Lacey dobili su najmanji moguć broj bodova, tek njih 19 te je sudac Bruno Tonioli rekao kako je Chaz pokušao “umjesto slatkog i okruglog pingvina biti opasna ptica grabežljivica”. Ovo nije prvi put da je Tonioli počastio Chaza s uvredama na račun njegovog izgleda: “Nazivao me pingvinom, loptom, Ewokom i nisam cijenio te njegove komentare. Ako me već želi kritizirati, neka kritizira moj ples i da mi naputke što popraviti do idućeg puta kada stanem ispred njega”, napomenuo je Chaz.

Odabir Bona kao sudionika u emisiji naišao je na mnoga negodovanja konzervativaca, ali negativni komentari samo su ga potaknuli da radi još više. Njegovo sudjelovanje u emisiji se smatra jedinstvenim trenutkom za LGBT zajednicu koja je organizirala glasanja i skupna gledanja “Plesa sa zvijezdama”. Bono je hvaljen na sve strane što je svojim sudjelovanjem promovirao vidljivost trans osoba.

Predsjednik GLAAD-a Mike Thompson  istaknuo je kako se nada je ovo samo početak veće zastupljenosti trans osoba u medijima te je još jednom pohvalio Chazovu hrabrost i odlučnost.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike