FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Četvrti dan Perforacija u Zagrebu

objavljeno:

25. 10. 2011.
Četvrti dan Perforacija u Zagrebu

Četvrtu večer Perforacija obilježio je nastup konstante suvremenog plesa Slovenije Branka Potočana i njegove skupine Fourklor.

Sinoćnjim nastupom u MSU s projektom “Kroz oči dodira”, Potočan je svoju pažnju usmjerio na dodir. Branko Potočan svoju je karijeru započeo u Plesnom teatru Ljubljana, a nastavio u kompaniji Wima Vandekeybusa Ultima Vez. Povratkom u Sloveniju osnovao je skupinu Fourklor s kojom već sedamnaest godina uspješno nastupa u matičnoj državi. Za njih se kaže se da su “konstante” suvremenog plesa susjedne nam zemlje.

Mjesto interesa predstave bila je humana interakcija za koju je uvijek potreban antropološki značajan Drugi. Pitanje kojim se ova koreografija pozabavila je kako u konačnici tog Drugog vidjeti, osjetiti te kako se i na koji način signali pri tome miješaju.

Ili pak poništavaju, pojačavaju?

Fotogaleriju četvrtog dana Perforacija u Zagrebu možete pogledati u galeriji (klik-za-galeriju).

Danas na festivalu Perforacije – Via Negativa

Danas na festivalu Perforacije možete pogledati dva performansa slovenske skupine Via Negativa, “Tonight I Celebrate” i “Mandićmachine” od kojih je potonja ovjenčana nagradom kazališnih kritičara u Sloveniji. Predstave se održavaju u Teatru &TD s početkom u 20 sati.

Sutra Vas Večer invanzivnih vrsta vodi na gastronomsko putovanje

Posljednji dan Perforacija u Zagrebu, u srijedu 26. listopada 2011. godine od 20 sati, zaokružiti ćemo Večerom invanzivnih vrsta na kojoj ćemo pokušajima kontrole invazivnih vrsta spojiti naizgled nespojivo: gastronomiju i zaštitu prirode. Invazivne strane vrste su one vrste koje su slučajnim ili namjernim unošenjem od strane čovjeka dospijele izvan područja svoje prirodne rasprostranjenosti, a u novom području uzrokuju ekološku i ekonomsku štetu. Stoga, if you cannot beat the enemy – eat the enemy! Korištenjem invazivnih vrsta u kulinarstvu direktno se smanjuju gustoće njihovih populacija i utjecaj na domaće vrste, što opet smanjuje i troškove njihove kontrole, a vas čini sretnima i sitima. Na ovoj jedinstveno ukusnoj i edukativnoj večeri imati ćete priliku probati jela pripravljena od nekoliko invazivnih biljaka i životinja te naučiti ponešto o njima. Oni najhrabriji moći će sve zaliti šalicom čaja od ambrozije ili zlatnice, i zasladiti ju žlicom meda od bagrema – koji je, što vjerojatno niste znali, također invazivna strana vrsta.

Nakon što ste se uputili na gastronomsko putovanje kroz svijet invanzivnih vrsta, u Tetaru &TD Ljiljana Tašić i Dušan Bročić s početkom u 22 sati će svojom gotovo pa umirenom plesnom predstavom, rock koncertom na kojem je nešto otišlo u pogrešnom pravcu, ili konceptom po nazivom “Hot Lollipop” na višak informacija pop kulture i kulture koja više i nije nego pop, odgovoriti tišinom geste, koja minimalističkim ponavljanjem sama sebi tek stvara prostor za djelovanje. To djelovanje više je od deskripcija, a manje od poziva na konkretnu akciju. Ova lizalica je zato puna iznenađenja, skrivenih ispod (pre)slatkog preljeva.

“Hot Lollipop” posljednja je predstava Perforacija u Zagrebu nakon koje su svi prisutni pozvani u Klub SC-a na druženje i čašicu razgovora uz koje ćemo se oprostiti od Zagreba i festival preseliti u Dubrovnik u Lazarete.

Više informacija o programu može se pronaći na web siteu www.perforacije.org.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike