Iskonska queer diva Joey Arias u Zagrebu!

Iskonska queer diva Joey Arias u Zagrebu!

Prezabavan da bi ga se klasificiralo kao performera i osoba koju je zapravo nemoguće opisati bez da se se spomene makar u crticama što je sve u životu do sada radio, Joey Arias je, kako kaže New York Times, osoba koja generalno gledajući ima problem kada je u pitanju definiranje putem imenica. Ne radi se samo o pjevaču, iako njegove izvedbe Billie Holiday publiku ostavljaju otvorenih usta. Ne radi se ni o drag queenu, iako njegove oprave i frizure mogu posramiti samu Lady Gagu. Štoviše, kako su mu samome rekli, umjesto da ga se definira imenicama – trebao bi biti pridjev!

Već zagrebavši po površini karijere za Joeya Ariasa se uistinu može reći da je jedna od najosebujnijih pojava u showbusinessu! Kakav bi to onda bio joeyariasovski performans, iskonske queer zvijezde, koji je svoju karijeru otpočeo kao prateći vokal osebujnog gender bendera Davida Bowieja i onstage persone Klausa Nomija a recentno oduševio Las Vegas ulogom voditeljice erotskog programa „Zumanity“ Cirque du Soleila i gostovanjima na svjetskim tjednima mode te pjevanjem uz retro-orkestar Pink Martini?

Između ostalog, ovaj pedesetogodišnjak iz Sjeverne Karoline, autor je i vlastitog cabaret showa „Arias With a Twist“: rodno-uvrnute kombinacije Disneyjeve Fantasie i Muppet Showa kojima priziva duhove hedonističke atmosfere kakvima se uživalo u zadimljenim kabaretskim prostorima desetljećima prije holivudskih blockbustera u movieplexima, gej hook-up klubova, stonevolških drag showova i Playboy-like magazina. Iako njegov glas sugerira kromosomsku srukturu, Ariasova persona, kako sam kaže, nikada nije bila određena s X i Y koliko s genetskim uljezom Z.

Dašak spomenute atmosfere osjetit će i Zagreb kojeg Joey Arias posjećuje u studenome uz jedinstveni koncertni aranžman kojim će prezentirati svoje izvedbe kultne pjevačice Billie Holiday te nas odvesti na zapanjujuće putovanje koje će potaknuti vantjelesna osjetila kojim ćemo osjetiti i unutrašnjost Zemlje kako se pokreće njegovim zapanjujućim glasom, jednako interesantnim kao i težina njegovih trepavica, duga tamna kosa svezana u rep, napudrano lice, maskara i usne našminkane grimiznim ružem kojeg naziva „suhom krvlju“.

Ne iznenađuje da drag cabaret zvijezdu ovakvog kalibra karakterizira i svojevrstan on stage sajam taštine. Madonna i druge se, pak, na sam njegov spomen mogu pojesti od zavisti. Zabavljačice koje izvode na stadionima uostalom i tako nikada nisu iskusile famozne spektakle kakav će Zagrebu pružiti Joey Arias.

Koncert Joeyja Ariasa održat će se u dvorani Jedinstvo (Trnjanski nasip bb) 7. studenog 2011. godine s početkom u 21h (ulaznice: 60/75kn). Informacije o ulaznicama i rezervacije možete dobiti na broju 091 178 9972 ili mailu [email protected] i, naravno, Queer.hr-u.

Ulaznice možete kupiti po cijeni od 60 kn u pretprodaji (75 kn na dan koncerta) na pretprodajnim mjestima: Dancing Bear, Gundulićeva 7 / Dirty Old Shop, Tratinska 22 / Caffe bar Vimpi, Miškecov prolaz 3 / Caffe bar Kolaž, Amruševa 11 / ured Queer Zagreba (Kranjčevićeva 11).

Leave a Reply