FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Gejevi privedeni u Sjevernom Cipru

objavljeno:

20. 10. 2011.
Gejevi privedeni u Sjevernom Cipru

autor:Trojica muškaraca uhićeni su u Nicosiji pod optužbama da su počinili “seksualna djela protiv prirode”. Muškarci su privedeni u svojim domovima prošlog četvrtka te su od tad u pritvoru, a jedan od njih je bivši ministar financija Michalis Sarris.

Oni su uhićeni pod optužbom za “zavjeru da imaju spolni odnos protiv poretka prirode”, djelo za koje je propisana kazna do pet godina zatvora. Sjeverni Cipar, za razliku od Cipra još uvijek ima na snazi britanske kolonijalne zakone protiv istospolnih odnosa. Tako su u srpnju uhićena dvojica muškaraca zbog seksualnog odnosa u hotelu.

Ciparski članovi Europskog parlamenta, Eleni Theocharous i Ioannis Kasoulides, pozvali su na hitno i neposredno oslobađanje trojice muškaraca: “Ovo uhićenje u potpunosti krše međunarodno pravo i ljudsko pravo na privatni život. Njihov progon je protuzakonit prema ljudskim pravima, negira njihovu većinu osnovnih prava, a potpuno je nepotrebno jer nema učinjenog zla. Pod pristanakom punoljetne osobe imaju pravo sudjelovati u spolnom odnosu s ljudima istog spola, ti privedeni moraju biti oslobođeni što prije.”


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kalimero
Trešmašina


Dina J.
Hipster Dyke