FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Najavljen QueerSportWeekend

objavljeno:

18. 10. 2011.
Najavljen QueerSportWeekend

qSPORT, društvo sportske rekreacije LGBTIQ osoba, te njihove partnerske organizacije pozivaju sve LGBTIQ sportaše, rekreativce i sportske entuzijaste na sudjelovanje na ovogodišnjem multi-sportskom, kulturnom i društvenom događaju QueerSportWeekend koji se održava od petka do nedjelje (21. – 23. listopada). Podsjetimo, o qSPORT-u, njihovim aktivnostima i planovima za budućnost pisali smo nedavno (klik na stariji tekst).

Što očekivati na ovom događaju? Kako navode iz qSPORT-a, radi se o obaveznom vikendu za sve koji žele iskusiti spektar queer varijanti sporta i rekreacija. Program će obuhvatiti treninge, demonstracije, sportske radionice, prezentacije i diskusije uz neizostavno planinarsko druženje, brunch, filmove i clubbing. Vikend će bit tim posebniji jer će se qSPORT-u pridružiti velik broj sudionika i sudionica iz regije koji su u procesu organiziranja svojih lokalnih LGBTIQ inicijativa a planinarska sekcija qSPORT-a najavila je i osnivanje svog vlasitog planinarskog društva u subotu u 12h u Mami.

Osim standardnih sportskih disciplina udruženja qSPORT poput plivanja, košarke i planinarenja na vikendu će se moći sudjelovati u dodatnim aktivnostima: badmintonu, plesu, rolanju, nogometu, trčanju i svemu za što zainteresirani pokažu interes. qSPORT poziva sve s prijedlozima i željom za angažmanom oko novih aktivnosti kojih nema u dosadašnjem sadržaju redovitih aktivnosti da se prijave.

Ponovno tečaj samoobrane!

Posebno nam je u oko zapeo dio programa koji se tiče samoobrane. Demonstracija tečaja organizira se u suradnji sa udrugom Zagreb Pride te je to prvi put nakon više godina da se tečaj samoobrane nudi isključivo LGBTIQ populaciji. Slične su inicijative pokretali zagrebački aktivisti i u prošlosti te su one redovito nailazile na opće oduševljenje.

Za sudjelovanje u aktivnostima dovoljan je entuzijazam i dobra volja i minimum sportske opreme, ovisno o sportu i aktivnosti. Ulaz je na sve treninge i aktivnosti besplatan za one koji se prijave putem weba (klik na prijavnik) ili se registriraju u petak na početku programa.

Svoje upite vezane za aktivnosti qSPORT-a i QueerSportWeekenda možete postaviti na mail [email protected] ili ih pratiti na službenim web stranicama!


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike