FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Mama Mirjana i Queer Kid Helena

objavljeno:

16. 06. 2010.

autor:Povodom Mama u Mami i izložbe Queer djeca, razgovarali smo s Mirjanom Mikić, koja je sudjelovala prošle godine na mamama.

“Osobno smatram da su Mame u mami najbolja i najljepša aktivnost prema van koju je LGTBQ zajednica napravila u Zagrebu, a bitnima smatram i neke od priča koje su LORIce svojevremeno objavile na istu temu.

Moja je želja da u skoroj budućnosti, možda i u suradnji s vama, organiziram ispred CMS-a “akademiju” za zbližavanje obitelji i prijatelja, a koja bi vodila afirmaciji zajednice. Ono što je meni bitno iz te priče te iz mog životnog iskustva je da želim doprinijeti i poduprijeti za sve one druge koji nisu imali sreće/normalnosti kao Marwan.”

Marwan se nekoliko godina prije Mirjaninog sudjelovanja outao mami. Prije toga su već postojale neke sugestije i sa strane – kaže Mirjana. Na kafenisanje.com objavila je i svoju priču, gdje je rekla: “Moj kolega s posla, dobro je upoznao kroz sve to vrijeme meni bliske osobe i nekoliko mi je puta kroz šalu/naš diskurs koji vam teško mogu dočarati, ukazivao na to da je dečko o kojem pišem gay – ja bi mu odgovarala da prestane i, opet u našem diskursu, odgovarala da biti gay nije bolest koja se prenosi pa da bi je ja, obzirom da sam u uredu okružena s gejevima, prenijela na tog dečka.”

Stoga smo priupitali njenog kolegu Gordana – koji očito ima dobro razvijen gaydar – a također je i inicijator postavljanja izložbe Queer djeca u Hrvatskoj -  koji je bio njegov najqueer moment iz doba djetinjstva:

“Moj najqueer moment djetinjstva? Hmmmm…nikad nisam o tome razmišljao. Možda to što sam htio biti pop? Je li to queer – mislim da je. Eto, to je moj najqueer moment djetinjstva!”

Helena je napravila prigodni strip za izložbu Queer djeca kojeg vam prilažemo, u izložbi se nalazi i njena fotografija: “Najqueer moment iz djetinjstva? Pa definitivno kada se ošišala na kratko i pravila se da sam dečko. Bilo je to na moru, u hotelu, zbog frizure sam mogla proći kao dečko. I neka curica je mislila da sam dečko i svidjela sam joj se. Ali bi me na kraju ipak skužili. Mislim da je to bilo negdje oko prvog razreda osnovne. Kako sam se predstavljala? Haha – bila sam – Rajko!”

Strip: Helena Janečić


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike