FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Profesorica engleskog pozvala da se LGBT osobe „odvali od batina“

objavljeno:

8. 10. 2011.
Profesorica engleskog pozvala da se LGBT osobe „odvali od batina“

Profesorica engleskog jezika u Srednjoj strojarskoj školi u Novom Sadu, Jelena Popović Ivanović, širila je mržnju i homofobiju na svojom profilu na Fejsbuku, na kojem ima nick “Nikita Če Buraška”, koji, očito, a i prema vlastitim riječima, aludira na Che Guevaru, javlja B2.

Samoprozvana Čegevarka dakle na svojem je profilu među prijateljima imala i vlastite đake, te je pred njima i svima drugima javno pozvala na nasilje nad LGBT osobama. Status koji je ilustrativno uprizorio stupanj njenog revolta išao je ovako:

„Jebo vas vaš projekt o nasilju, debili izopačeni, crknite sa sve tim parama koje ste pokrali za tako debilne projekte kojima zatupljuje narod! Sami dovodite do nasilja ovim izazivanjem, stoko pederska!

Nemoj da me je netko kritizirao za ovakav status samo zato što sam profa! Ima da se derem o čemu god poželim!

Jeste, pederi su bolesnici i treba ih se kloniti, ignorirati, zanemarivati, ušutkati na sve načine jer vrše propagandu bolesti!

Manjine nikada ne smiju imati ista prava kao većinski narod! Nikad! Ovo je naša zemlja, srpski, bre!

Kad vam netko ne da prava biti normalni Srbi u Srbiji, odvalite ga bre od batina!“

Naravno, kada je kontaktirana policija i inspekcija, započela je s obranom. Kaže da nije ona to govorila LGBT osobama, nego nekima, odnosno, nikom posebno, te se na kraju ne može dobro shvatiti na koga ona sad tvrdi da je bila mislila:

“Nisam se obraćala ni đacima ni manjinama, nego sam bila izrevoltirana s milijun nekih seminara za koje sam čula. Upravo s izrazom ‘stoko pederska’ sam se obratila njima, a ne ljudima te orijentacije, nego onima koji ispiru mozak javnom mnijenju”

Ravnatelj Miloš Mazalica kaže da im je svima neugodno, ali da škola ne snosi krivicu, jer se prepiska odigrala na osobnom profilu profesorice na Facebooku, a ne u učionici.

“Konačnu odluku ćemo donijeti nakon svih relevantnih činjenica koje trebaju biti prikupljene, kako u prosvjetnoj inspekciji, s kojom smo u svakodnevnom kontaktu, tako i sa policijom. Svi su upoznati s ovom situacijom”.

Policija trenutačno radi na slučaju a postoji i „trivia“ podatak o profesorici. Ona je naime već poznata srpskoj javnosti jer je ovog ožujka štrajkala glađu ispred te iste škole u znak solidarnosti zbog lošeg položaja u kojem se nalaze samohrani roditelji, invalidi i drugi koji rade u prosvjeti.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

Kalimero
Trešmašina
Dina J.
Hipster Dyke


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija