FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Serijska ubojstva gejeva u Johannesburgu

objavljeno:

5. 10. 2011.
Serijska ubojstva gejeva u Johannesburgu

autor:Nakon što su aktivisti diljem svijeta upozoravali na korektivna silovanja i ubojstva lezbijki u Južnoj Africi, ponovno se pojavio strah u Johannesburgu. Naime, u posljednjim par mjeseci ubijena su četiri gej muškarca i to u svojim domovima te se članovi LGBT zajednice boje kako ovim afričkim gradom hara serijski ubojica.

U svakom slučaju nema tragova provale te je najnovija žrtva Barney Van Heerden pronađen u svome domu u Orange Groveu. Ubojstva su započela u prosincu 2010. godine kada je policija imala sličan slučaj s Jim Cathelsom, žrtvom koja je ubijena na sličan način u kvartu Berea. Prije četiri mjeseca Oscar O’Hara pronađen je mrtav u Kesingtonu u kući koju je čuvao. Prije manje od mjesec dana Siphiwe Selby Nhlapo pronađen je mrtav u Kliptownu.

Sve žrtve su bile stare između 30 i 40 godina te su bile gej. Načini na koji su žrtve ubijene u mnogočemu su slični te izvori bliski policiji kažu da policija smatra kako postoji mogućnost da je sva ubojstva počinila ista osoba, ali svejedno još uvijek tretiraju svaki od ovih slučajeva zasebno.

Forenzičar Mark Welman napomenuo je kako policija hitno mora početi tretirati ove slučajeve kao jedan radi mnogih poveznica koje upućuju na serijskog ubojicu.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike