FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Srpska policija spriječila skupove

objavljeno:

3. 10. 2011.
Srpska policija spriječila skupove

autor:Srpska policija jučer je privela šest osoba među kojima i jednu osobu koja je pokušala pozvati na održavanje skupa ispred Skupštine iako su svi skupovi zakazani za nedjelju – zabranjeni. Kod privedenih osoba nađeni su predmeti koji su policiji dali osnovu da ih zadrže na informativnom razgovoru.

Zabrana okupljanja bila je i na snazi i u okolici Beograda te je tako okupljanje i performans pristalica Srpskog narodnog pokreta (SNP) Naši koji je trebao biti organiziran na Avali povodom otkazivanja Parade ponosa spriječen od strane policije.

Aktivisti SNP Naši planirali su “da na Avali zapale zastavu EU kao “naručitelja” održavanja Parade ponosa i da postave sliku američke veleposlanice i LGBT aktivistkinje Mary Vorlik na koju bi prolaznici mogli pljunuti”, navedeno je u priopćenju te organizacije, prenosi gayecho.

Ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić jučer je izjavio da su različite skupine protivnika Parade ponosa planirale podmetnuti požare po Beogradu, kako bi policiju razvukli na više lokacija daleko od centra.

Osim ovih privođenja, nekih većih incidenata nije bilo te nije održan niti jedan skup osim onih kulturnih i sportskih.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike