FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

OMG: Google ima i gaydar!

objavljeno:

2. 10. 2011.
OMG: Google ima i gaydar!

autor:OMG!

OMG: Google ima i gaydar!

Google se konačno pomirio s činjenicom kako je baš on glavni alat za riješavanje svih gorućih pitanja na ovoj planeti, pa i šire.

Naime, uz sve moguće i nemoguće stvari na koje Google može odgovoriti, od nedavno je u svoje usluge uključio i “gaydar”. Ako ukucate pitanje u obliku npr. “is Ricky Martin gay” ili samo ključne riječi “Ricky Martin gay” tražilica će vam dati odgovor u obliku ”Best guess for Ricky Martin sexual orientation is gay”.
Što se točno dogodi? Google analizira sadržaj provjerenih web stranica na kojima se spominje primjerice “Ricky Martin” i “gay” te pomoću toga matematički  izračunava koliko puta se ta kombinacija u odnosu na druge web stranice pojavila i na temelju toga izbacuje svoj rezultat. Zabavno je kako su se u Googleu dosjetili muci za slučaj da im algoritam pogriješi i dodali “Best guess” na početak rečenice. Baš taj dio mogao bi Google spasiti od eventualnih tužbi.

Zanimljivo je da se rezultati pojavljuju samo za određene osobe, tipa za Jodie Foster, Neil Patricka Harrisa, Eltona Johna, no za biseksualnu Lady Gagu, Google ne zna dati odgovor. Sad, postoji mogućnost da opciju biseksualnosti Google uopće ne uzima u obzir ili da samo ne vjeruje Lady Gagi, no ako ukucamo u tražilicu Angelinu Jolie ili Annu Paquin, dobiti ćemo odgovor da su one najvjerojatnije biseksualne.

Također, Google ne daje odgovor na pitanja koja se postave vezano uz osobe za čiju se seksualnost nagađa već godinama kao što su Kevin Spacey, Queen Latifah, John Travolta, nakon što ukucamo pitanje, već na prvoj stranici imamo dovoljno informacija da zaključimo o čemu se radi. Google daje informacije, ali ne želi potvrditi tračeve baš tako direktno.

Bilo bi idealno kada bi Google razvio algoritam koji bi nam davao odgovore i na kompliciranija pitanja poput… “Je li scena igranja odbojke u Top Gunu gej?”

Uz ovu mogućnost, biti će zanimljivo kako će se slavne ormaruše boriti protiv Google “gaydara” koji će uskoro popuniti svoju bazu i “outanje” slavnih učiniti još lakšim. Isprobali smo samo par imena, a na vama je da otkrite tko je sve ukucan na temelju svoje seksualne orijentacije na Googleu.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike