FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Lezbijska/strejtuška night out

objavljeno:

28. 09. 2011.
Lezbijska/strejtuška night out

autor:Hipster Dyke

Lezbijska/strejtuška night out

Sjedili smo neki dan na terasi ugodnog kafića u centru i uživali u posljednjim udasima svježeg zraka i ženske polugolotinje prije nego dođe hladnije vrijeme i protjera nas u mračne kutke te smo kao i uvijek, raspravljale o smislu života, biseksualnosti i lezbijstva. Mi lezbe smo zbilja jedna posebna vrsta. Kozmos sam za sebe. To moram uvijek naglasiti jer me svaki put iznova fascinira u koja stanja se može dovesti skupinica lezbijki u jednom vrlo kratkom roku i to sa stilom. To je kao da imamo poseban talent koji drugi ljudi nemaju i kao da je taj talent usko vezan s činjenicom da volimo druge žene jer zbilja više ne znam u čemu je problem. Udesi koji se dešavaju vikendom kada je lesbian night out, skupina su nepovezanih i skoro pa nemogućih događaja koji na kraju čine jednu poprilično kaotičnu, a ujedno i smislenu cjelinu, ostavljajući zbunjenima sve participante te velike alkoholne bajke. Kada bih usporedila izlazak grupice lezbijki i grupice strejterica koristeći sve moguće i nemoguće stereotipe, zanima me… Koje bi bile gore? Strejtuše su također životinje svoje vrste ako niste znali. Mislim da je najbolje napraviti usporedni timeline dva paralelna univerzuma – u jednom ste lezbijka, a u drugom strejtuša. Pretjerivati ću sa stereotipima i odmah to najavljujem za slučaj da me proglasite zatucanom budalom.

 

19:00

Strejterica (od nadalje ćemo se na nju odnositi samo sa slovom S) dogovara zadnje detalje oko izlaska i par puta lajka statuse zgodnih dečkiju kako bi privukla njhovu pažnju te ulazi u kupaonicu urediti se kako bi konačno upecala čovjeka svog života i izvršila svoju rasplodnu strejtersku dužnost.

Lezbijka (ili L) otvara pivo, pogledava prema kupaonici i zaključuje – prerano je još za takve akcije, treba prvo popiti pivo i popušiti koji nikotinski štapić uz zvukove Tegan & Sare te chata na Facebooku.

 

19:15

S: Zaključuje kako joj Facebook slika nije dovoljno primamljiva te iskorištava svoj boravak u kupaonici za naslikavanje iz svih mogućih kutova tražeći kut pod kojim joj se najbolje ističu uvijek premalene sise.

L: Još uvijek pije pivo, ali nekako je ta limenka s pivom sve lakša i lakša. Ostaje bez cigareta, a problem je otići do najbližeg kioska jer se prošli tjedan našla u klinču s curom koja radi tamo. Naravno, nastala je drama. Smanjiti će pušenje radije.

 

20:00

S: Iako se sprema skoro sat vremena, tek je odradila osnovnu higijenu pošto je cijelo vrijeme na mobitelu sa prijateljicama i svađaju se kako će se obući jer ne dao bog da slučajno obuku istu majicu ili pretjerano uske hlače – to im smanjuje mogućnost “upecaja” pogodnog mužjaka s dovoljno debelim… Novčanikom.

L: Pije treće pivo, a već razmatra i kupaonicu pošto je dogovor da se skupljaju lezbe u 21:00 sati i ona koja kasni je biseksualna. Stalka pritom i bivšu djevojku po Facebooku i pokušava joj provaliti šifru za email pošto zna da joj bivša djevojka ne govori sve detalje svog života kojega bi trebala. Prokletnica. Sigurno će biti u klubu.

 

20:45

S: Kasni u fazi jer traži alternativnu odjevnu kombinaciju koju pokušava ukrcati u pretjerano malenu fensi torbicu u koju je već ugurala svoj ružičasti mobitel, tanke cigarete, dva-tri kondoma, sjajilo, sjenilo, ruž, maskaru, pa još jedno sjajilo, šljokice. Mobitel joj zvoni kao lud jer joj prijateljice javljaju da kasne. Vjerojatno iz istog razloga kao i ona. Pogledava se u ogledalo i zaključuje, danas će Ga upoznati.

L: Blago je pijana i skoro na mjestu dogovora jer je u napadu lijenosti uzela auto – naravno, neće nastaviti van s autom jer bi to bilo visokorizično. A nije glupa. Staje kupiti pivo te zaključuje: 12 piva na njih četiri je čisto solidna brojka za početak. Otvara pivo još u autu i razmišlja o rakiji. I o bivšoj kurvetini. Prokletnica. Garant se vucara s nekom novom curom. Prokletnica. Parkira se ispred mjesta zločina te ljutito zvoni, a u glavi joj Seve: “Ovo će biti dobra noć… predosjećam.” Naravno sve su uranile jer niti jedna ne želi biti proglašena biseksualnom.

 

21:15

S: Gleda se još uvijek u ogledalo tupastog pogleda i razmišlja o kući, djeci, mužu, psu, tri, možda četiri mačke, vrtu i kornjačama u istom. Iz maštanja ju trgne nervozna zvonjava mobitela – zove ju prijateljica da je dolje i da se požuri jer ih ostatak kokoši već čeka u njihovoj birtiji.

L: Otvara već peto pivo i razmišlja o tome da sve zalije s rakijom. Trača bivšu sa prijateljicama i ujedno izmjenjuje iskustva o njoj s ostatkom da ne bi slučajno i oni uplovili u tako glupu luku. Atmosfera je već sad poprilično nabrijana i sad već počinje sve biti kao Severnina pjesma.

 

22:00

S: Naručuje svoj treći cosmopolitan u koktel baru dok sokolskim pogledom cijelo vrijeme i ona i njene prijateljice vrebaju dovoljno dostojnu gospodu. Dogovaraju se gdje će dalje, te se slažu da bi trebale pogledati taj novi klub u centru, navodno ima prilično zgodnih dečkiju.

L: Zalijevaju se s rakijom kao da nema sutra uz neizostavnu Jelenu Rozgu i slične pjevačice dok se nabacuju sa svim mogućim i nemogućim seksualnim igračkama.Već su sve poprilično pod gasom, a tek je prošlo nešto više od sat vremena otkad su se skupile. To je vjerojatno iz razloga što su se sve zagrijavale doma s pivicom.

 

23:30

S: Već su sve poprilično pijane te su odlučile kako bi se trebale malo drpati kako bi privukle pažnju sve veće količine muškaraca koji su se skupili u kafiću. Drpaju se uz hihot i ples koji bi kao trebao biti seksi, a u biti je samo otužno smiješan svim ostalim djevojkama u kafiću, ali im možda daju ideju za buduće lovove. Suprotni spol tumači taj ples kao poziv na parenje tako da odlučuju kako bi se mogle senzualno žvaliti kako bi im još više razgalile maštu. (Inače, strejt djevojke koje se žvale u klubovima i kafićima kako bi privukle pažnju suprotnog spola se nazivaju barsexuals.)

L: Mrtve su sve, ali došlo je vrijeme za plesanje i kresanje. Sjedaju u auto te naravno, najpijanija sjeda za volan i odvaljuje glazbu do maksimuma kako bi bili što manje sumnjivi policiji. Pri isparkiravanju lupi parkirani auto te se hladno odveze dalje uz životinjske i pijane povike svojih suputnica. Pjevaju Rozgu te odlučuju odmah ići u gej klub. Večeras će biti kresanja!

 

00:00

S: Nisu upecale ništa te odlučuju izviditi taj novi klub prepun zgodnih muškaraca o kojem svi pričaju. Još je i u centru. Odlučuju uzeti taksi do tamo jer su sve na visokim peticama i više im nije svejedno hoće li prošetati ili odmoriti nategnute listove.

L: U klubu su i nezadovoljne ponudom, a to je vrlo vjerojatno i iz razloga što su već toliko mrtve da ne vide ni pol metra ispred sebe, ali to ih ne sprečava da popiju još koju dok se drmusaju uz zvukove popularne glazbe, što strane i domaće. U kutu neka djevojka plače – očigledno je opet neka lezbo drama. Sažalno ju pogledaju i samo pomisle sve: “Bitno da nisam ja ta jadnica u kutu.” Odlaze po novu rundu pića jer je jednoj od njih slučajno ispala boca. Slučajno.

 

00:15

S: Dolaze u taj novi super klub i istina je to što pričaju. To je mjesto krcato muškarcima i jedan je ljepši od drugoga, svi su savršeno obučeni i to je to, danas će pronaći muškarca svog života. Sigurno. Čoporativno se primaju za ruke te odlaze u wc u kojemu nema baš previše žena što je sjajno. To automatski znači da je više muškaraca za njih.

L: Na šanku su. Loču besramno.

 

01:15

S: Skroz vladaju podijem dok sad već ispijaju pive jer nema više koktela. Već se malo brinu što im nitko od ovih zgodnih mladića nije uletio te koriste barsexual fore kako bi privukle njihovu pažnju, no kako se čini, poprilično im ne ide.

L: Pomakle su se od šanka i odlaze pušiti. U međuvremenu se uspijevaju posvaditi s nekim pederom te nastane opće naguravanje u kojemu se porazbijaju boce, izgovore se uvrede na razini djece u osnovnoj školi te na kraju se ipak strasti smire i peder i grupica odlučuju kako će sve riješiti jednom rakijicom na šanku. Ipak nije dan za tučnjavu. Primjećuju nove lezbe na podiju koje bi mogle biti njihove žrtve za tu večer, no budimo realni, možda i nisu lezbe.

 

02:00

S: Jedna od njih bljuje u wc-u jer inače ne podnosi pivo i plače pritom što je uništila šminku dok joj druga joj drži kosu i tješi ju pritom, ali čini se da će i ona uskoro morati riješiti alkoholni problem jer naime, niti njoj baš ta piva ne sjeda najbolje. Ostale, sad već očajne, se krenu koristiti prljavim taktikama trljanja na muškarce uokolo, ali apsolutno ništa ne pali na tim momcima. Zbunjene su i ne znaju što se dešava. Za svaki slučaj, odlaze, čoporativno naravno, popraviti šminku i dodati malo šljokica za slučaj da nalete na nekog muškarca koji je obožavatelj Sumrak sage.

L: Strateški okružuju novo meso u gej klubu te pokušavaju plesati i zbilja je šteta što su prepijane da bi išta napravile pošteno, a kamoli ulovile neku djevojku za neobavezni seks i vezu. Urlaju i skaću kako bi privukle pažnju novih pridošlica kako bi se znalo da su one najpijanije i najluđe i naj u svemu! Osim u plesu, naravno. Bilo bi tužno očekivati da plešu u ritmu, a kamoli senzualno kad su u tom stanju.

 

03:00

S: Sad ih većina već bljuje ili vani ili u wcu, one najhrabrije su još uvijek na podiju, a jedna od njih je čak ulovila nekog malo jačeg muškarca tako da je ona za ovu večer namirena. Jest da je pijan, ali muškarac je muškarac!!!

L: Zaključuju kako moraju još malo razbijati kako bi se riješile te negativne energije koja ih okružuje te razbijaju boce. Uz bojne povike. Glasne bojne povike koji više priliče zoološkom vrtu nego jednoj grupaciji žena. Jedna od njih je ulovila neku zgodnu bipsićku te nazdravljaju u njeno ime. Barem će netko kresati.

 

04:00

Društva se pijano ispremiješaju i strejtuše shvate kako je ovo u biti gej bar te se instantno oraspolože jer ipak nije u njima problem, nego u muškarcima oko njih koji u biti vole muškarce! A ona jedna od njih koja je zapravo barila… A što mislite koga je zbarila. Pa jednu iz lezbijske ekipe!

Ova večer vjerojatno ima nekakav kraj, ali problem je što su i strejtuše i lezbe toliko popile da imaju slučaj gubitka alkoholnog pamćenja. Možete li zamislite što se još moglo dogoditi? Svašta. Na kraju, razlika između lezbi i strejtuša nije toliko velika. I jedne i druge traže životnog druga koji će im pružiti sigurnost. Samo što lezbe to sve zaliju s puno većom količinom alkohola. Hehe.

Nažalost, ovakva dva scenarija su se zaista odigrala i temelje se na istinitim događajima. Prilično mutnim istinitim događajima.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike