- Queer.hr - http://queer.hr -

Trudnice liječili protiv lezbijstva djece!

Posted By Marino Čajdo On July 5, 2010 @ 10:10 am In Lifestyle,Zdravlje | No Comments

Znanstvenu, medicinsku ali i LGBT zajednicu proteklih je dana šokirala vijest o eksperimentalnoj upotrebi tzv. anti-lezbijskog lijeka u prenatalnoj dobi kod trudnica u SAD-u. Naime, liječnica Maria New u jednom od njujorških medicinskih centara koristila je deksametazon u pokušaju sprječavanja kongenitalne adrenalne hiperplazije (CAH), stanja koje podjednako može pogoditi i dječake i djevojčice a karakterizira ga nedostatak enzima koji proizvodi hormone kortizol i aldosteron bez kojih tijelo proizvodi više androgena što može uzrokovati ranu ili nepravilnu pojavu muških karakteristika na tijelima djevojčica. Otprilike jedno na 10 000 – 18 000 djece rađa se s kongenitalnom adrenalnom hiperplazijom.

Maria New je dugo promovirala prenatalnu terapiju deksametazonom, i u eseju „Sprječavanje homoseksualnosti i muškobanjastih žena“ iznosi niz kontroverznih teza kojima želi promovirati njegovu upotrebu kod djevojčica s CAH-om kako bi spriječila eventualno lezbijstvo, odbijanje majčinstva i izbor tradicionalno muških karijera! Samo površno pregledavanje dosadašnjih pisanih radova Marie New daje naslutiti da joj cilj nije samo koristiti lijek kako bi pretvorila sve ženske fetuse u stepfordske supruge; već učiniti ne samo njihove genitalije, već i um čisto ženskima što će im, u njenom uvjerenju, olakšati život.

S obzirom da američki FDA (Food and Drug Administration) nije odobrio ovakvu upotrebu deksametazona lako je moguće da se u ordinacijama doktorice New (koja je zbog službene spriječenosti nedostupna za izjave sve do 13. srpnja) ženski fetusi s CAH-om i njihove buduće majke koriste kao testna populacija za istraživanje spola, roda i seksualne orijentacije u ordinacijama koje bi se trebale brinuti za dobro njih i njihove nerođene djece, što podiže mnoga etička pitanja. Metode kojima se koriste u ovom mileniju nije bilo ni u pedesetim godinama prošlog stoljeća u kojem su neki članovi medicinske i znanstvene zajednice očito ostali zarobljeni zaboravljajući da anatomija i biokemijski ustroj tijela nisu sudbinski ni od neke tajanstvene religijske figure.

Foto; wordpress.com

Article printed from Queer.hr: http://queer.hr

URL to article: http://queer.hr/1201/trudnice-lijeili-protiv-lezbijstva-djece/

Copyright © 2011 Queer.hr. All rights reserved.