FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Prvi izložak čovjekova penisa u muzeju

objavljeno:

17. 04. 2011.
Prvi izložak čovjekova penisa u muzeju

Jedan od bizarnijih muzeja na svijetu, islandski Muzej falologije, ovih dana će dobiti prvi primjerak ljudskog penisa među svojim izlošcima. Ovaj neobičan muzej nalazi se u malom ribarskom gradu Husaviku čija neobična kolekcija uključuje izdašne primjerke falusa kitova, tuljana, medvjeda i drugih sisavaca posebno karakterističnih za islandsku faunu. Pokušaji da se pronađe donor prvog ljudskog primjerka traju već godinama (prijavljivao se niz se muškaraca) no 95-godišnji Pall Arson prvi je koji je uspio zadovoljiti tražene kriterije nakon 15 godina. Iz uprave muzeja novinarima su izjavili kako je upravo on čovjek koji su sve ovo vrijeme čekali.

Muzej je prvotno bio stacioniran u Reykjaviku, no premješten u Husavik poznatom po tradiciji promatranja kita, ovaj, kitova. Izuzetno su ponosni na kitov falus dug 170 centimetara te druge, za vrste neobično velike primjerke. Autor muzeja Hjartson istaknuo je kako je njegova ljubav prema penisu nastala još u mladim danima kada je dobio bič napravljen od tkiva bikova falusa za tjeranje stoke u rodnom selu. Kasnije, dok je radio u školi nedaleko od postaje za promatranje kitova, kolege su mu donosile kitove penise kao darove. Muzej koji je započeo sa 62 izloška danas ih ima 276 i većina su upravo donacije lovaca.

Sada već bivši vlasnik novog, čovjekova izloška, preminuo je početkom godine no je li mu bio on na ponos i diku iz muzeja ne žele otkriti već pozivaju posjetitelje da dođu i uvjere se sami.

Vlasnici prvog doniranog muzejskog penisa ne vide u tome ništa neobično ni kontroverzno. Kažu, organi se doniraju svaki dan pa zašto se ne bi donirali i penisi, kako za medicinsko istraživačke svrhe, tako i za muzejske izloške.

Korištenju tijela u edukativne, instalacijske i ekshibicionističke svrhe već je iskoristio poznati koncept Bodies Revealed koji je gostovao prije godinu dana u Zagrebu kada su se posjetitelji mogli uvjeriti u kompleksnost funkcioniranja ljudskog organizma i tijela putem stvarnih izložaka tijela koje su posebnim tehnikama očuvani od propadanja.

stuff.co


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike