FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Lezbijski trokuti

objavljeno:

13. 04. 2011.
Lezbijski trokuti

autor:Hipster Dyke

Lezbijski trokuti

…ili two degrees of lesbian separation

Kolumna: Dina J.

Koliko često se nađete u situaciji nakon prekida da se nakon nekog određenog vremena kad krvave rane zacijele suočite sa činjenicom da su se vaše dvije Bivše susrele i da se sad intenzivno druže, dapače da pokazuju određenu dozu afekcije jedna prema drugoj? Moja reakcija na to je spontana i iskrena te glasi otprilike ovako: “Nabijem ih”.

Užasna pojava u svijetu svake lezbijke je ta da se sve te žene, ako već nisu, međusobno upoznaju, a dosta često i zbare pošto je ponuda lezbijskih mjesta za izlazak skoro pa nikakva i sve se svodi na jednu određenu tajnu lezbijsku birtiju u tajnom gej prolazu i tu i tamo neki tulum na kojem se svi kvalitetno razbiju i zbare pod alkoholnim izgovorom. Kozmos je zaista proklet na mnogim razinama kada malo bolje razmislimo. Kako su se pojavile mnoge teorije da se svaki čovjek može povezati s ostatkom svijeta preko samo 6 osoba, zagovornik sam teorije da se sve lezbe u ovoj maloj državi mogu povezati preko najviše dvije osobe tj. lezbe. Tu ogromnu i još uvijek znanstveno nerazrađenu teoriju imenovat ću prilično lagano po uzoru na engleski original: dva stupnja lezbijske odvojenosti. Ako sam, naprimjer, hodala s nekom djevojkom iz Splita, sigurno je da ću u neko dogledno vrijeme upoznati lezbicu koja je slučajno iz Splita i da, barila se s tom mojom bivšom. Prokletnica. Sve se one zbare kad tad, vjerujte mi. A ako nisu, budu. Radi održavanja te proklete ravnoteže kako bi ova teorija držala vodu, a bogme sve vodi k tome da drži vodu.

A zanimljiva pojava u ovom svijetu su lezbijski trokuti. Sad, ne znam mogu li to nazvati trokutima, ali nije rijetka pojava da za stolom sjede tri djevojke te da su sve tri bile jedna s drugom u vezi, a možda su dvije strane još uvijek skupa, a treća je veseli kotač koja je od obje dobila seksualnu i emotivnu (ne)zadovoljštinu. Osobno, znam više takvih trokuta. Jest da je to bilo davno, davno prije (u lezbijskom svijetu davno prije je period od godine dana), ali zamislite, postoji li takvo što i među hetero parovima? Zbilja je rijetkost da se svi nakon prekida druže. Lezbe su nažalost prisiljene funkcionirati u obličju trokuta, a ponekad i u obličju mnogih drugih geometrijskih tijela (osmerokuti, pravokutnici, a ako ste bile seksualne aktivne možda čak i stokuti, ne znam zbilja koliko je seksualno i emotivna aktivna prosječna lezba) – jednostavno nam je scena premala i nema dovoljno svježih, neoštećenih žena za sve nas potrebite koje bi bile u cijeloj toj priči.

A lezbijski trokuti gdje ima seksa? Oh pa to je tek poslastica kakve nema. Kako volimo da sve oko nas bude jako dramatično često si nalazimo ljubavnice. To nas očigledno pali na više različitih nivoa – od onog dramatičnog pa sve do onog dijela zabranjenog voća. Najpametnije je odabrati nekog poznatog i vama i vašoj curi, tako da nije baš ne znam kako sumnjivo. A znate već, malo se pohvatate s ljubavnicom pa se onda vraćate curi pune grižnje savjesti pa se i s njom malo pohvatate itd itd. Sjedenja na dva stolca se nikada nisu isplatila – osim što se tiče seksa kojeg onda bude previše. S ljubavnicom se morate seksati jer vam je ljubavnica i to je zbog seksa i tu i tamo nekog razgovora, a s curom se seksate da ne probudite sumnju da imate ljubavnicu. Užasno je živjeti u periodu života kada vam je životni moto: bilo kuda, seks posvuda. A zamislite još ovakav detalj – i vaša djevojka ima ljubavnicu. A koga? Pa vašu ljubavnicu. To je toliko tipično i uobičajeno za lezbijski svijet. Ona i ona, pa uleti ona, pa onda ona s njom, i druga ona s njom i svi međusobno, a rijetko kad sve tri istovremeno.

I što da radimo same sa sobom? Reći ću vam samo jedno. Bitno je da je nama dobro. A ostali? Ostali neka vode svoje nezanimljive, dramom neobilježene živote. Kakve lezbijske serije, ma kakvi lezbijski filmovi, prave sapunice se odvijaju oko nas i ono sa čime nas hrane je čisti amaterizam. Nepisano je pravilo glasi ovako: moja bivša je ujedno i tvoja bivša, a moja buduća je vjerojatno tvoja bivša i tako u nedogled i u krug. Lezbijski odnosi su oduvijek bili maksimalno jednostavni, koliko god se činili kompliciranima nekom promatraču sa strane. Volimo trokute i ostale n-kute i nitko nas ne smije spriječiti u našoj “geometrijskoj” zabavi jer gledajte, to je sve na kraju, samo matematika.

I za kraj, samo za vas, jedan lijepi matematički zapakiran glazbeni broj o trokutima. I točkama. I prevari.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike