FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Trenirajte škole – vježbom protiv homofobije!

objavljeno:

7. 04. 2011.
Trenirajte škole – vježbom protiv homofobije!

autor:Homofobija i bulling u školama tema je ne samo u nas, nego i diljem svijeta. Nedavno zabilježeni slučajevi samoubojstava gej tinejdžera nažalost su potvrdili ozbiljnost ove problematike – i rezultirali s globalnom kampanjom „It gets better“, u kojoj se javne osobe ohrabrujuće obraćaju gej tinejdžerima.

Treniranje hrvatskih škola protiv homofobije

U Hrvatskoj je također u tijeku program za suzbijanje homofobije i nasilja u školama, koji je pokrenuo Queer Zagreb. Cilj te edukacije je raditi sa mladima u srednjim školama kako bi se smanjila homofobija među srednjoškolskom populacijom a time se smanjilo nasilje i predrasude prema LGBT osobama. U programu edukacije stoji da su „dosadašnja istraživanja ali i brojni incidenti jasno pokazali kako je homofobija posebno izražena među srednjošlolcima/kama“, te je iz toga nastala želja da se s ovim edukacijskim programom radi upravo s tom populacijom.

Uskoro će se odvijati i pilot edukacija samih trenera, te su svi zainteresirani pozvani da se priključe. Posebno se pozivaju LGBTIQ osobe koje su motivirane za rad s mladima da se prijave na trening. U pozivu se navodi da će treneri sudjelovanjem imati priliku upoznati se sa obrazovnim programom kojeg su izradili stručni suradnici udruge, a u kasnijoj fazi, kroz program udruge i priliku raditi sa srednjoškolskom populacijom na smanjenju homofobije i nasilja.

Što se traži?

Kriteriji nisu zahtjevni, i najviše ovise o osobnoj motivaciji: visoka motiviranost za rad s mladima, velika senzibiliziranost prema LGBTIQ temama, motiviranost na implementaciji edukacije u srednjim školama i mogućnost sudjelovanja na čitavom treningu.

Trening za edukacijski program ZAJEDNO! protiv homofobije i nasilja u školama provoditi će se od 18. – 20. travnja 2011. u prostorijama Kuće ljudskih prava, Selska cesta 112a,  Zagreb od 17 – 20 sati. Trening će voditi Nataša Bijelić i Amir Hodžić.

Način prijave

Prijavnicu, u kojoj možete pročitati i više o samom programu, možete preuzeti OVDJE: Klik!-na-link, te popunjenu prijavnicu trebate poslati do 13. travnja 2011. na e-mail adresu [email protected]. Osobe koje su primljene na trening biti će obaviještene najkasnije 15. travnja 2011. Trening je besplatan, ali je broj sudionika ograničen.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike