FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Studio Smijeha kvirom začinio program

objavljeno:

16. 09. 2011.
Studio Smijeha kvirom začinio program

Studio Smijeha, koji je svoj dom pronašao u starom kinu Studio u Vlaškoj 92, već neko vrijeme uveseljava Zagrepčane i posjetitelje željnih dobrog smijeha večerima stand-up komedije ali i drugim sličnim sadržajima! Nadolazećih mjesec dana Studio Smijeha bi posebno mogao biti interesantan ljubiteljima queer komedije i performansa s obzirom na nekoliko LGBTIQ umjetnika iz inozemstva koji će nastupiti pred zagrebačkom publikom.

Prvi u nizu je Daniel-Ryan Spaulding, komičar iz kanadskog Vancouvera koji je sa svojih 26 godina već nastupao diljem svijeta. U svojim live nastupima Daniel-Ryan spaja pripovijetke s stand-up komedijom ironično komentirajući svijet u kojem živimo svojim prigodno naštimanim „radarom za sranja“. Inače autani gej i povremeni aktivist, redovito se bavi kompleksnošću veza, seksualnosti, konzumerizma, generalnim čudaštvom i ekscentričnim životima. Daniel-Ryan Spaulding nastupa 20. rujna.

Posebno sočna večer biti će 8. listopada kada u Zagreb ponovno stiže gošća iz Irske, performerica burleske Sade O’Sapphic u još jednoj večeri provokativne burleske, jazza, bebopa, swinga i humora koji pomiče granice. Ova ekscentrična djevojka uz performans se bavi body paintingom, radionicama izvođenja burleske ali i cross dressingom koji u njenim nastupima drag izričaj diže na novu i zapanjujuću razinu od koje, čuli smo, publika ostaje otvorenih usta.

Posljednji u nizu biti će američki gej komičar Scott Capurro (18. listopad) kojeg opisuju kao tetku britkog jezika sa on-stage personom otrovne zmije koji brutalno iskreno komentira svakodnevne tabue i događanja: od Madonne do muslimana, katolika do klitorisa, pedofilije, rasizma ili rata protiv terorizma. Kritičari hvale njegove opaske kontroverznih tema bez da se izgubi dobar ukus komedije. Na kraju krajeva, kako sam Capurro kaže, duboko u sebi svi smo rasisti, seksisti i generalizatori jedne vrste. Vrijeme je da prestanemo biti licemjeri!

Od komedije do kabarea, Studio Smijeha je široj publici za početak jeseni ponudio gorko-slatko kvirom začinjen program. Više o umjetnicima možete pratiti na Queer.hr-u, Studio Smijeha putem njihove web stranice a karte za događaje rezervirati na mailom [email protected] ili telefonom (01 5588 980).


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike