FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Što je to s Kanađanima i cenzurom?

objavljeno:

15. 03. 2011.
Što je to s Kanađanima i cenzurom?

autor:U najvećem lancu kandaskih teretana GoodLife Fitnessu, jedna od korisnica teretane Beth Spratt, taman dok je uživala u svojoj dnevnoj rutini vježbanja uz pozadinsku glazbu, primjetila je da par riječi nedostaje u novoj pjesmi Christine Aguilere.


Naime, u pjesmi “Not Myself Tonight” se u jednom dijelu aludira na lezbijski poljubac, točnije u rečenici “I’m kissing all the boys and the girls” te je Spratt primjetila kako u pjesmu nedostaje dio “and the girls”. Njena djevojka je primjetila da je teretana također cenzurirala i pjesmu “Hot And Cold” od Katie Perry te da je iz pjesme izbačena riječ “PMS”.

povezane vijesti

Spratt je tražila očitovanje od kanadske teretane jer “cenzuriraju eksplicitni seksualni sadržaj, a trebali bi podržavati LGBT zajednicu”.

Nakon nekog vremena, oglasio se i GoodLife Fitness sa službenom izjavom s kojom se ograđuju od cenzure tvrdnjom da sva muzika koja se može čuti u njihovim teretanama je “napravljena, producirana i licencirana na Novom Zelandu od strane Les Mills Internationala. Inače Les Mills nabavlja muziku za 1300 klubova u 75 zemalja što znači da neke pjesme mogu biti i ne moraju, uvredljive u nekoj zemlji, a u drugoj ne. Direktori programa u Less Millsu puno rade na tome da zadovolje individualne zahtjeve iz cijelog svijeta”.

Teretane GoodLife Fitness prestale su puštati spornu pjesmu iako je dio miksa kojeg puštaju u svojim teretana te su također postavili pitanje Les Millsu ako se pjesma ne može puštati u izvornom obliku, zašto je uopće stavljati na miks? Menadžer u GoodLife Fitnessu, Brad Lindsay, napomenuo je da se GoodLife trudi LGBT osobama omogućiti da se u njihovim teretanama osjećaju dobrodošlo i sigurno.

Prije nekog vremena Kanađani su također cenzurirali pjesmu koju izvodi grupa Dire Straits, a o tome smo već pisali (Link-na-članak).


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike