FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Web stranica za one koji su “Born This Way”

objavljeno:

11. 03. 2011.

autor:Paul V., DJ iz Los Angelesa pokrenuo je projekt koji je u mnogo čemu sličan projektu Queer Zagreba i norveške umjetnice Lilly-Ann Chepstow pod nazivom “Queer djeca” (Klik-na-članak).


Sve je počelo s fotografijom dječaka (naslovna slika članka) u trenirci koji drži ruke na bokovima i drži se skoro kao mala diva. Ta fotografija inspirirala je Paula da pokrene web stranicu Born This Way (Klik-na-link).

“Moja prva misao je bila: Ne bi li bilo sjajno da postoje fotografski dokazi LGBT djece koji bi pokazali da biti LGBT nije stvar izbora nego da se seksualni identitet pokazuje već u najranijoj dobi?”, naglasio je Paul.

Odlučio je intenzivnije krenuti u taj projekt naročito nakon što je broj samoubojstava mladih LGBT osoba eskalirao u jeseni 2010. godine. Originalna ideja mu je bila izdati knjigu, ali za takav projekt je trebao puno više vremena kojeg nije imao te je odlučio djelovati brzo i kreirao je blog.

“Bio sam užasno ljut i uzrujan i tužan i osjetio sam da možda postoji drugi način koji bi mogao biti glas podrške LGBT djeci – uz kampanju It Gets Better ili The Trevor Project – možda mjesto na internetu gdje bi djeca mogla dobiti malo ohrabrenje i vidjeti sebe u tim pričama”.

Lijepo je vidjeti veliki broj fotografija LGBT osoba dok su bili djeca iz cijelog svijeta, naročito jer smo i mi u Hrvatskoj napravili sličnu stvar. Podsjetite se kako je bilo na našoj izložbi klikom na galeriju: Queer djeca.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

QUEER, GEEK &OMG
I to se proizvodi


Hipster Dyke
Od L do Z


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Josipa Petek
Bi-spolarizacija


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike