FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Troje gejeva pogubljeno u Iranu

objavljeno:

6. 09. 2011.
Troje gejeva pogubljeno u Iranu

autor:Prema izvještajima iz Irana, u svijet je procurila vijest kako je u ponedjeljak, 04. rujna u rano jutro vješanjem pogubljeno šest osoba u zatvoru Kaorun u jugozapadnom Iranu.

Iranska novinska agencija izvijestila je kako su trojica muškarcaca pogubljeni jer su prekršili šerijatski zakon i to članke 108 i 110 koji pokrivaju poglavlje koje se bave “sodomijom”. Članak 108 kaže: “Sodomija (ili Lavat) je spolni odnos između muškaraca”, a članak 110 kaže: “Kazna za sodomiju je smrt; šerijatski sudac odlučuje o tome kako će se provesti kazna.”

Mahmood Amiry-Moghaddam, glasnogovornik iranskog Ureda za ljudska prava (na slici), naglasio je: “Jučerašnje pogubljenje za sodomiju jedan je među rijetkim slučajevima u kojem su iranske vlasti priznale da su muškarci pogubljeni pod osudom da su imali istospolne odnose.” Inače iranska vlada ovakve slučajeve javno prezentira kao silovanje.

Amiry-Moghaddam upozorio je da je novi val pogubljenja zakazan u narednih par tjedana u Iranu: “Nakon kratke pauze u pogubljenjima zbog svetog mjeseca Ramazana, primili smo izvještaje o rasporedu mnogih pogubljenja u narednim danima i tjednima u Iranu”. Amiry-Moghaddam dodao je: “Mnogi od planiranih pogubljenja planiraju se provesti javno”.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike