FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Kako profitirati od Valentinova

objavljeno:

9. 02. 2011.


Sagledajmo odmah na početku činjenice. Valentinovo je kapitalistički odlično tempiran blagdan. Nalazi se na sasvim pristojnoj udaljenosti od Božića i Nove godine, kada su nam se novčanici tek nešto malo oporavili da nam posljednjih deset kuna izmuze za čokoladu, pivu, neku manju ili veću sitnicu za koga. Upravo su statistike pokazale da je nakon zimskih praznika upravo ovaj na kojem se u godini okrene najviše novaca.

Uoči Valentinova proda se nakita, čestitki i bombonijera u vrijednosti koje premašuju desetak bilijuna američkih dolara a istraživanje New York Timesa pokazalo je kako se samo na ovaj dan dogodi oko 12% ukupnih prosidbi u godini. Naravno da su trgovci itekako svjesni mogućnosti zarade koje se uoči Valentinova nude, a rekao bih da većina njih više ni ne gleda na zaljubljene parove kao glavnu ciljanu skupinu za svoje proizvode ovih dana. Bitno je samo ispromovirati cool akciju ’2 za 1′ i prodaja skače. Leptiriće u trbuhu vam nitko pri tom neće mjeriti niti će prodavačica tražiti francuski poljubac pred blagajnom da biste željeni proizvod kupili. Ne, bitna je zarada, a da pri tom dobijemo dojam kako svi profitiramo – i mi i trgovina. Ne nužno i novčanik.

Evo, baš čitam na netu kako jedan poznati CD shop nudi valentinovsku akciju za koncerte Mobyja i Faithlessa – dvije karte za isti koncert po 50kn jeftinijoj cijeni (ak netko hoće na koncert nek se javi ;) , a guglanjem se zapravo može doći do nevjerojatnih primjera akcija: od beauty tretmana do depilatora, epilatora i brijaćih aparata za vašeg partnera/cu i akcija donjeg rublja; a nešto sam načuo da se u seks shopovima nude i strap-onovi po izuzetno povoljnim cijenama. Akcije idu do te krajnosti da se na njima nalaze mobiteli i računalni miševi. A mislili ste da geekovi ne znaju što si kupovati za dane zaljubljenih?

Valentinovo je, dakle, postalo odlično vrijeme kada se u velikim trgovačkim lancima rješava viška robe iz skladišta – a ako se kojim slučajem dogodi da vam baš nešto od toga treba – sreći nema kraja. No, prije kupovine bilo čega što ste možda zaključili da vam treba provjerite cijene. Brijaći aparat koji sam ja primijetio i koji se nalazi na tzv. valentinovskoj akciji je iste cijene kakve je bio i prije pola godine. Radi se, dakle, samo o dobroj reklami i pokušajima obmane parova koji do posljednjeg trenutka nemaju ideju što kupiti partneru/ci.

Stoga da vam odmah kažem (u slučaju da se već ubijate od muke što voljenoj osobi pokloniti) – nije bit u tome koliko ćete novaca i na što potrošiti, nije bitno to što ste kupili – već ono kako se prema voljenoj osobi ponašate i ona prema vama.

A sad trk u dućan po te cool dildače!
[javiti se redakciji za adresu]


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike