FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Selo mu ne dopušta da bude žena

objavljeno:

26. 01. 2011.

autor:Mještani jednog sela u okolini Tetova, prijavili su svog susjeda policiji zbog obiteljskog nasilja kad je odlučio promijeniti spol.


Prije toga su prijavu podnijeli i njegov otac i njegova supruga moleći organe reda da ga spriječe u namjeri promjene spola iz razloga jer bi se u selu pojavio nemir.

“Moj muž želi da postane žena”, žalila se policiji njegova supruga, ustrašena pred pomisli da će s”vojoj djeci morati objašnjavati da će imati dvije majke”. Za vrijeme dok se cijela drama odvijala, njen muž je obavio sva medicinska ispitivanja i stupio u kontakt s jednom klinikom u Beogradu koja mu garantira da će medicinski zahvat promjene spola biti izvršen bez ikakvih problema.

Naveden je niz postupaka koji su očito u seljana izazvali čuđenje, a  možda i sablazan, istakli su kako je , nakon što je došao do svih “potrebnih informacija”, promijenio ime, obojio kosu, stavio naušnice (!) i “počupao dlake iz brade” te najavio svoj odlazak iz Tetova čim prođe tranziciju, prenosi gayecho.com s vesti-online.com.

Nažalost, ovim je slučajem opet demonstrirana stigmatizacija transseksualnih osoba u konzervativnim sredinama.

photo: mojportal.ba


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike