FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

OMG! Biseksualni muškarci postoje!

objavljeno:

28. 08. 2011.
OMG! Biseksualni muškarci postoje!

OMG!

OMG! Biseksualni muškarci postoje!

Dio LGBTIQ populacije koji je vjerojatno pod najvećom stigmom unutar same zajednice zasigurno su biseksualni muškarci. Koliko ste puta od nekog gej frenda čuli kako ne želi biti s bipsićem jer samo eksperimentiraju dok ne pronađu curu? Ili da su samo muškarci koji vole seks?

E, pa, rezultati novog istraživanja nikako neće iznenaditi taj  stigmatizirani segment populacije a nakratko bi mogao začepiti usta zlim jezicima, tim više što je posljednja velika studija na temu iz 2005. godine razbjesnila biseksualnu zajednicu zaključkom kako „još uvijek nije razjašnjeno da ona, kod muškog spola, postoji“.

Novo istraživanje objavljeno je u zborniku o biološkoj psihologiji, a uzorak iz skupine sakupljen je putem online portala posvećenih isključivo biseksualcima koji su u životu imali biseksualna romantično-emotivna iskustva s osobama oba spola.

Testiranje je bilo jednostavno: gledali su videomaterijale strejt i gej seksa dok su im na penise bili pričvršćeni erektilni senzori koji mjere reakcije – što je pokazalo da, za razliku od prve studije iz 2005. koja je uglavnom svoje korisnike tražila putem gej oglasa te se sastojala od gej muškaraca, reagiraju podjednako na iste vizualne podražaje, što prvi ispitanici prije šest godina nisu.

Ranije ove godine druga je studija biseksualnim osobama, uz istu metodu istraživanja, prikazivala video materijale s dva muškarca i s dvije žene koje su također uzbudile biseksualne muškarce – što uz ovo istraživanje, prema znanstvenicima, zasigurno ukazuje i da biseksualni muškarci posjeduju specifične uvijete uzbuđenosti prema osobama oba spola.

Iako je ovo istraživanje relativno maleno u svom opsegu (obuhvatilo je 59 ispitanika), što ga čini teškim za prostu generalizaciju, posebno ako pretpostavimo da biseksualni muškarci posjeduju različite razine seksualne, romantične i emotivne privrženosti prema partnerima različitih spolova, vjerojatno će mnogi od njih na ove informacije reći – „Well, duuuh!“. Makar do “groundbreaking rezultata” došli prikopčavanjem spravica na penise. :DKomentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti


Hipster Dyke
Od L do Z


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike