FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Gay sprovod? Moguće!

objavljeno:

20. 11. 2010.

autor:Ova vijest gotovo spada u rubriku “vjerovali ili ne”: dvojica pogrebnika iz njemačkog grada Koelna pokušavaju izgraditi pozitivan imidž u gay zajednici. Njihov je pristup nekonvencionalan: nude pokope u lijesovima obloženim muškim aktovima. Najvažniji artikl iz njihove ponude je lijes obložen slikama golih, mišićavih mladića i uređen u stilu talijanskih renesansnih slika.

“Vjerujemo da na posljednje putovanje morate krenuti na jednak način na koji ste živjeli”, kaže pogrebnik Thomas Brandl. Neobični lijesovi stoje 1650 eura, a početne su reakcije, tvrdi Brandl, više nego odlične.

povezane vijesti

Tridesetdvogodišnji Brandl i njegov dvije godine stariji poslovni partner Michael Koenigsfeld kažu da su se za takvu ponudu odlučili nakon velikog broja posebnih zahtjeva koje su primili. “Iako gradonačenik Berlina i vicekancelar, među brojnim drugima, priznaju homoseksualnost, manjinske se grupe i dalje suočavaju s predrasudama i birokratskim preprekama”, kaže par.

Brandl i Koenigsfeld kažu da istospolnim parovima nude i posebnu uslugu “toplog i fantastičnog ispraćaja”. Par prodaje i lijesove i urne u duginim bojama, međunarodnom simbolu gay i lezbijskog pokreta, te nude pokope rezervirane isključivo za homoseksualce.

Procjenjuje se da je desetina kelnske populacije homoseksualna pa je ovakva incijativa naišla na odobravanje u zajednici. A ovaj par veselih pogrebnika ima i druge neobične usluge: hetero parovima tako nude mogućnost dizajniranja lijesova za voljene osobe.

“Možete odabrati različite boje i dizajn”, kaže Brandl. “Možete odabrati obris Koelna ili mnoštvo žena. Baka bi možda voljela slike svoje unučadi. Mnogo je mogućnosti.”

Foto: Reuters


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike