FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Dva dana odmora, a godišnji netaknut

objavljeno:

5. 08. 2011.
Dva dana odmora, a godišnji netaknut

autor:Dok netko muku muči kako potrošiti godišnji, drugome je muka jer ga nema dovoljno. Njemu nije preostalo ništa drugo nego koristiti situacije kada praznik pada u petak i ponedjeljak, pa vikend traje dan duže. Danas je petak situacija, a ponedjeljak situacija će biti za Veliku Gospu, pa ako nisi uspio nešto organizirati, imaš mogućnost za popravni. A što onda raditi? Mislim, možeš ti skočiti na more, ali ima i drugih, zanimljivijih mogućnosti. Dok će drugi stavljati na Facebook fotke kako točaju noge ili se krevelje s pivom na nekoj krcatoj plaži, ti ćeš staviti fotke s Bleda, iz Risnjaka, iz prelijepe guste šume, velebitsku panoramu…pogodi tko će dobiti više like-ova.

Planine

Jedna moja prijateljica postala je opsesivni penjač. Doslovno svaki vikend odlazi sa svojim planinarima na veranje po stijenama, a počelo je potpuno nevino jedne nedjelje na Ivanščici. Velebitski masiv je poznat po svojoj ljepoti, tako da ne čudi da mnogi odluče tako provesti vikend. Naravno da se ne preporuča samostalno bauljanje po planini, no rijetki su takvi ‘biseri’. Spava se po planinarskim domovima kojih ima dovoljno, samo se treba znati doći do njih. Kažu da su planinari vrlo veseli i pozitivni ljudi, a također se priča i da su prirodni neprijatelji domaće rakije. Zabava ne gine.

Termalna kupališta

Zagorju i Slavoniji ne manjkaju termalni izvori, a svaki izvor ima svoj hotel. A vrlo često se na raznim stranicama s popustima mogu naći ponude nekih od njih. Dva dana smještaja s doručkom i cijelodnevne karte za bezene i saunu, ako je imaju, nude se već od 200+ kuna. Sumnjam da bi se netko ničim izazvan mogao cijeli dan namakati na bazenima ili šuriti u sauni, no Zagorje i Slavonija su dovoljno lijepi i opuštajući, pa se ima što kombinirati.

Slovenija

Mala zemlja za veliki vikend. Slovenci su od svojih Alpa i jezera uspjeli napraviti brand, jer tko nije čuo za ljepotu Bleda, ili za neke od mnogih hotela pobacanih po slovenskim šumama. Smještaj na samom Bledu ili u nekom višezvjezdastom hotelu nije za one štedljive, ali se zato može napraviti ‘baza’ na nekom od seoskih domačinstava kojima je Slovenija krcata, i s njega kretati dalje. Srećom, u Sloveniji je sve blizu.

Beograd

Isključivo za one željne provoda. Na odmor možeš zaboraviti, jer u Beograd se ide tulumariti. Cijelonočne zabave na splavima su, bar po riječima onih koji su bili, nešto što se ne viđa baš često. Odlazak autom je najisplativija varijanta, a smještaj se lako nalazi preko interneta. Cijene, kao i svugdje, variraju, no treba uzeti u obzir da je to smještaj samo za jendu noć (koje ćeš se ionako sjećati po pričanju).

Seoska domaćinstva

Seoski turizam sve više dobiva na popularnosti. Pristupačne cijene, dobra domaća hrana i jednostavnost dolaska iz gradova, idealna je kombinacija za sve željne odmora u prirodi. Iako se kaže da staje smrde, ima nešto čudno opuštajuće prirodno kad te zapuhne taj ‘miris’ (druga je situacija kad baš uđeš u staju). Domaća hrana, mirisi prirode, šetnje kroz zelenilo i mozak na paši. Ne može bolje za one koji su želji pasivnog odmora.

Što god izabrao, nemoj zaboraviti da je najbitniji čimbenik dobrog odmora i/ili zabave društvo. Uz dobro društvo sve postaje bolje.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike