FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Knock, knock! Gospođa drama na vratima!

objavljeno:

12. 11. 2010.
Knock, knock! Gospođa drama na vratima!

autor:Hipster Dyke

Knock, knock! Gospođa drama na vratima!

Bivše djevojke, zabranjene prijateljice i lezbijske drame – sveto trojstvo pomoću kojeg vam veza srlja u propast – piše: Dina J.
(dio drugi)


U prvom tekstu sam sve sretno pripremala za najgori dio svake lezbijske veze. Ali zbilja, vjerujte mi, svake lezbijske veze. Ako si lezbijka i u vezi si, a ne dramiš tu i tamo, zabrini se. Možda ipak nisi prosječna lezbijka i označavaš početak jedne nove ere. Budimo realni, to je skoro pa ne nemoguće. Sve lezbijke drame barem jednom.

povezane vijesti

3. Lezbijska drama (ne možemo s njom, a ni bez nje)

 

Lezbijska drama je nešto najspecifičnije za lezbijski par. U biti cijeli prethodni tekst je napisan kako bih došla do nje. A zašto? Svatko tko je vidio barem jednu lezbijsku svađu, razumjeti će važnost gospođe drame u životu jedne lezbijke. U životu nisam vidjela niti jednu svađu koja je bila tako strastvena i tako bučna poput one između dvije žene koje dijele postelju. Problem nastaje iz najsitnijih detalja. Ona je opet platila račun u kafiću. Ona vam stalno nešto kupuje, a vi, kako ste siromašniji od crkvenog miša, možete ju tu i tamo počastiti nekom sitnicom kako bi pokazali svoju afekciju. Ona sjedi s bivšom koja se eto, slučajno pojavila u vašem kafiću, u doba kad svi znaju da ste vas dvije tamo i ritualno ispijate kavu/sok/pivu. Ona se strastveno dopisuje s nekom djevojkom s kojom je navodno prijateljski kliknula. Znate osjećaj. Poznat vam je. Osjećate toplinu koja se polako širi iz područja prsa prema glavi. Da, to znači reagirate srcem i da ćete se kroz par sekundi pretvoriti u urlajuću zvijer koja ruši i lomi sve ispred sebe, ne mareći za to što će ostatak kafića/trga/javnog mjesta prezirno okrenuti glavu od vas. Vi ste u tom trenutku u svom mozgu apsolutno u pravu i na kraju urlate jedna na drugu istresajući sve moguće i nemoguće probleme koje ste gutale i gutale. Od toga da ona stavlja toaletni papir na krivu stranu, do toga da vi silujete pastu za zube, pa još gorih sitnica koje mogu čak ići u takvu krajnost da se idući dan možete jedino lupati po glavi i pitati se, pa što mi je dovraga bilo??? Naravno, uglavnom lezbijska drama dovede ili do strastvenog pomirbenog seksa kojem se svi tako puno veselimo ili do finalnog kraha velike kozmičke ljubavi.

4. Kraj ljubavi

Rijetko kad se veze prekidaju da nema niti jedne povrijeđene strane. Uvijek postoji strana gadure i strana žrtve. Uvijek ima suza. I onda, kako nemate gdje, vraćate se na mjesto gdje ste se upoznali i susrećete ju. Može ispasti dobro po vas pa ušećete u omiljeni vam kafić s prekrasnom i krasnom djevojkom, novom kozmičkom i nuklearnom ljubavi (da, sigurno, ova je sad ta) te gledate kako joj se lice izdužuje u poprilično tužnu grimasu. Ali naravno uvijek možete vi biti ta jadnica koja sjedi za šankom i pije svoju n-tu alkoholnu utjehu. Uglavnom. Veze su teške. Lezbijske veze pogotovo.


Moj veliki zaključak (da, ne može bez toga):
Kako imati uspješnu vezu? Jedna riječ koja zbilja mijenja sve. Kompromis. A do kompromisa se dolazi razgovorom. Razgovarati, koristiti mozak i ne prepustiti da nas to prokleto srce i ponos sprečava u ostvarenju kvalitetnog odnosa i lijepe veze. Pa što ako je prijateljica s bivšom? Sad je trenutno s vama i očigledno je da bi ostala s bivšom da je to bilo suđeno. Pa što ako ponekad i Zabranjena dođe na vaša druženja, pa ne može vaša ljubljena stalno biti s vama, a možda vas Zabranjena može naučiti par stvari o vašoj ljubljenoj. I naravno, drama. Zašto drugima pružiti zadovoljstvo da se naslađuju nad vašim skorašnjim krahom? A znate da se naslađuju i znate da će vaša svađa biti tema mnogih ugodnih druženja u dragom im kokošinjcu. Dramite doma radije. Aha, onda drama kao takva gubi smisao. I told you so! Stoga glavu gore, drage moje lezbijke i hrabro naprijed u nove pobjede.


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

QUEER, GEEK &OMG
I to se proizvodi


Hipster Dyke
Od L do Z


Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Josipa Petek
Bi-spolarizacija


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike