FESTIVAL | QUEER-O-KLUB | RJEČNIK | VODIČ

Dokazano: lezbijke ne zlostavljaju djecu

objavljeno:

11. 11. 2010.

autor:Prema novim istraživanjima, koje je objavio Huffington Post, lezbijke nikada ne zlostavljaju djecu

Williams institut, Centar za istraživanje o seksualnoj orijentaciji zakona i javne politike iz Los Angelesa, je objavio nove spoznaje s nacionalnog  longitudinalnog istraživanja o lezbijskim obiteljima, što je najduža studija  studija ikada provedena o američkim lezbijskim obiteljima (trenutačno taje već  24 godine!). U članku objavljenom danas objavljenom u časopisu Archives of Sexual Behavior, 17ogodišnje kćeri i sinove lezbijskih majki su pitali o seksualnom zlostavljanju, seksualnoj orijentaciji i seksualnom ponašanju..

Analiza je utvrdila da niti jedan od 78 adolescenata NLLFS izvješća nije nikada bio fizički ili seksualno zlostavljan od strane roditelja ili drugih skrbnika. Ovo je u suprotnosti s 26 posto američkih adolescenata koji su prijavili fizičko zlostavljanje od strane roditelja ili skrbnika i 8,3 posto koji prijavljuju seksualno zlostavljanje.

Prema tvrdnjama autora, “nepostojanje zlostavljanja djece u lezbijskim obiteljima je posebno vrijedno pažnje, jer je zlostavljanje djece sveprisutno, a njegove posljedice mogu biti razorne. S obzirom da naše rezultate koriste i drugi istraživači, ovi izvještaji  adolescenata lezbijskih majki imaju implikacije za zdravstvene stručnjake, političare, socijalne službe, i stručnjake za dječju zaštitu koji traže obiteljski model u kojem se nasilje ne događa. “

Po pitanju seksualne orijentacije, 2,8 posto adolescenata se identificiralo kao pretežno ili isključivo homoseksualno.

Studija je provedena od strane Nanette Gartrell, Henny Bos (Sveučilište u Amsterdamu), i Naomi Goldberg (Williams Institut).

Tportal se osvrnuo i na višu stopu biseksualnog ponašanja u lezbijskih roditelja. 18,9 posto kćeri i 2,7 posto sinova lezbijskih obitelji svoju je spolnu orijentaciju definiralo kao biseksualnu, a nula posto djevojaka i 5,4 posto mladića opisalo kao pretežno ili potpuno homoseksualnu.

Naglasili su da odrastanje u istospolnim obiteljima djeci također olakšava slobodan odabir spolne orijentacije, jer lezbijski i homoseksualni roditelji ne stigmatiziraju istospolne sklonosti, a također o tim pitanjima češće razgovaraju s djecom.

Foto:telegraph.co.uk


Komentirajte!

Unesite komentar ili trackback s drugih stranica. Komentare mozete pratiti i putem RSS kanala.

CAPTCHA Image
Refresh Image
*

Spam protection by WP Captcha-Free

NEWSLETTER

Vaša email adresa:

OMG!
Opasno Mudre Gej-novosti
Srđan Sandić
Hiperinflacija emocija


Kosmogina
Pitchkanterije


Igor Grabovac
Ružičasti stetoskop
Marino Čajdo
Cocktail


Dominik Colins
Qoohanje za romantike