Lezbe i pederi: Mars i Venera?

Arm_wrestling_by_soccercat4685

Bio je jedan lijep i sunčan dan i kao prava hipsterska dajkuša uputila sam se na nekakvo događanje u jednom hipsterskom dućanu jer sam načula da će možda biti besplatnog alkohola i zgodnih žena. Nisam ni slutila da ću se tada uvaliti u nešto ovakvih razmjera. Da se razumijemo, ako popijem imalo pristajem na sve, a i moj Kolega Srđan pristaje na sve jer živi na rubu, a čini mi se da je i on bio blago omamljen ljetnim pićem s listićima mente. I tako smo se okupani dimom cigareta dosjetili sjajne ideje – zašto jednostavno ne bismo prljavo rublje izvukli van na vidjelo? I tako je moj dragi Kolega pisao o pederskim predrasudama spram lezbijki, a ja – ja ću bogme pisati što to lezbe misle o pederima pa da vidimo što se to ispod tepiha baca.

Prije ovakvog teksta moram oprati svoje male nedužne fegheguške ručice i reći da se uglavnom ne slažem s ovakvim viđenjem pedera jer se i sama često identificiram kao peder, usudit ću se reći i pederčina poradi nekih svojih karakternih osobina. U etimologiju vas ovaj put neću uvlačiti.

Scena je poprilično mala, uglavnom se svi znaju, a naravno oduvijek su postojale određene podjele unutar same scene. Glavna podjela je, naravno, na pedere i lezbe. Pederi imaju svoje fegheguše, a lezbice imaju dajkheguše. Simple as that. Ali nije. Koliko god se mnogi pederi i lezbe gledali s odobravanjem, oduvijek postoji jedan veliki ružičasti slon u sobi kojega svi uporno zaobilaze u strahu jer – scena je mala.
Naravno prvotno se moram na problematiku plesa. Lezbe su užasno ljubomorne na pederski smisao za ritam pa dosta često njihov ples nazivaju ritualom koji je poziv drugom nekom mužjaku na parenje. Priznajem, sjećam se svoje fascinacije kada sam prvi put došla na mješoviti party u Rupu i kad sam skužila koliko se dobro ti frajeri kreću. Pederi plešu odlično, a lezbijke očajavaju jer se moraju osloniti na svoj šarm i duhovitost jer ples ne ide uz macho lezbu. Zato se isplati biti lezba fegheguša – pederi vam pokažu neke osnove svog zanata i odjednom barenje postaje puno lakše, a i možda pokupite neki pederski mot koji će vam dati jedan poseban šarm.

Navodno se pederi previše trackaju i totalno su tetkasti – smatraju lezbe. A sad da malo bacim drvlja i kamenja na svoje istovrsnice. Da, pederi se možda brinu za svoje tijelo i poprilično se trude izgledati najbolje čak i dok idu do lokalnog dućana po zdravi sok ili nezdravu pivu, ali tko bi ih krivio kad samo malo prođu prstima kroz kosu i već su zanosni do krajnjih granica. A lezbe? Sjetimo se samo tih kamenotvrdih bekhamica koje se presijavaju na suncu. Da, draga lezbo, sigurno si frizuru složila u tri sekunde. A ovo da su tetkasti? Što to uopće znači? Jesu li lezbe možda ljubomorne što pederi imaju stila i vrlo vjerojatno se bolje oblače?

Pederi ne jedu. Pederi su premršavi i štrkljavi. Zasigurno bi jedna prosječna lezba mogla dobiti jednog prosječnog pedera „na ruku“. Služi li nam takvo razmišljanje na čast? Samim tim optužbama priznajemo da smo debele. Nismo debele, imamo jake kosti. Držite se te kartmanovske teorije.

A sad, vrijeme je da oslobodite svoj um, udahnete duboko i pripremite se na ultimativno pitanje – tko je veće muško – lezba ili peder?

Dok lezba ponosito vitla svojim odvijačem po kući, peder istoga gleda s grožnjom. Zar da ON, profinjeni peder prlja svoje predivne netom skupocjenom kremicom namazane ručice tom odvratnom spravom? Pozvat će svoju prijateljicu lezbu da mu zamijeni strujni utikač jer on ne želi. Mislim, navodno to zna, ali ne želi. Budimo realni, pederi smatraju da su iznad alata jer imaju Alat koji im treba i koji je uvijek s njima.

A sport? Sastavimo dva tima – u jednom su butch lezbijke i pokoja sport dajkuša, a s druge strane hrpetinica pedera. Evo, dajemo im čak i prednost 5:0. Što mislite koji tim će pobijediti? Pederi koji će uglavnom trčati od lopte u strahu da im lopta ne ošteti predivno lice ili ne dao bog, nove predivne mega sportske bijele tenisice ili lezbe koje su prilično poznate po tome da vole pobijediti bilo koga samo da je pobjeda, a pogotovo je slađa ako dokažu svoju nadmoć nad pederima.U ovom slučaju, moja lova ide na lezbijke. Teško mi je to priznati, ali lezbe zbilja briju na sport. Pederi su više onako… Za neke druge sportove. Tipa red saunice, red seksa, red saunice, red koktelčića, red saunice, pa još malo seksa.

Možete zamisliti kako pederi gledaju nogomet. Već sam pisala o tome kako lezbe gledaju nogomet i zbilja – nije – lijep – prizor. Podsjetimo: hrpetina prirodno glasnih lezbijki s alkoholnim napicima u rukama vrišti kao da nema sutra koristeći praktično nemoguće psovke koje pokopavaju suca i protivničke igrače na najgore moguće načine. Lezbe misle da pederi gledaju nogomet samo zato jer su im nogometaši zgodni i zato jer se stalno diraju po dupetu. Svi znamo da nogometaši imaju zbilja lijepu dupad. Što je najgore, mislim da su lezbe u pravu po pitanju ove teme.

Sposobnost drame je i kod jednih i kod drugih prilično izražena, koliko god lezbe svojatale taj divan društveni fenomen. Ni kod pedera nema nedužnog seksa bez posljedica. Da, i pederi znaju zadramiti i gore od lezbijki. Puno gore. Samo što njihova tučnjava u lezbijskom mozgu izgleda kao susret dve curice koje lamaću rukama na sve strane uz skvičanje dostojno jata tek izleglih pilića. Kao da je lezbijska tučnjava puno bolja od toga. C’mon. Dramica je nešto što nas spaja jer se možemo svi zajedno elegantno nalokat.

Možda da se osvrnemo i na lokanje? Pederi i lezbe loču, zbilja loču. Ali ako posjednemo za stol jednog alkoholno potkovanog pedera i jednu alkoholno potkovanu lezbu i pred njih stavimo hrpetinu alkohola i čekamo – što mislite, koji od to dvoje će ostati na nogama? Očekivano je, barem u lezbijskom svijetu, da će ona kulerski stajati i ispijati stoto pivce dok on leži u alkoholnoj komi, a njegovi jebači plaču oko njegovog nepomičnog tijela jer ih je napustio za tu večer i neće biti akcije. Mislim da i jedni i drugi imaju ozbiljan problem s lokanjem.

A tek seks? Lezbe se toliko vole kućiti i imati svoju Nuklearnu ljubav da se groze od same pomisli da izađu van i dovedu si neku žensku doma na malo te nedužne zabave nazvane seks. Stoga, lezbe misle da su pederi užasno promiskuitetni i da sve što rade ima veze sa seksom. Mislim da svi znamo da i u jednom i u drugom svijetu postoji par iznimki koje se eto malo previše vole seksati. Možda je malo više tih iznimki među pederima, ali kud koji mili moji, pustite momke da se zabavljaju.

Predrasude su užasno glupe. Točka. Hoćemo li zbilja biti toliki debili i jedni prema drugima se postavljati nadmoćno? Pa što ako su lezbe možda bolje u sportu, a pederi bolje plešu. To zbilja nije bitno. Kažem vam, ujedinimo se u onome što najviše volimo i volimo jedni druge. Ne budimo zbilja kao da su jedni s Marsa, a drugi s Venere. Bez prijekih pogleda i bez blesavog hihotanja. A sad, idem nazvat svog najdražeg kolegu Srđana da mu urliknem sretno i u zajedništvu: „GOTOVAAAAAA!!!“ A onda, kolega i ja ćemo se sjesti i glasno se nasmijati dok nazdravljamo s omiljenim hmeljnim napitkom i sastavit ću ga na pod jer sam lezba i mogu više popit.

Leave a Reply